- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Belorusija zaštićena kao nikada do sada

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na beloruskoo-ruskim vojnim vežbama "Saveznička odlučnost 2022"
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na beloruskoo-ruskim vojnim vežbama Saveznička odlučnost 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2024
Pratite nas
Belorusija i njen narod nikada nisu bili zaštićeni tako dobro kao sada, izjavio je predsednik zemlje Aleksandar Lukašenko.
„Mir je skupa stvar. Za njega treba platiti. Ali, nema razloga za brigu. Mi, naš narod i država, nikada nismo bili tako zaštićeni kao danas“, poručio je beloruski lider, a prenosi agencija „Belta“.
Prema njegovim rečima, odbrambeni sistem je izgrađen i sve je organizovano.
„Imamo oružane snage, mobilizacionu rezervu, teritorijalnu odbranu, narodnu miliciju. U ovom trenutku svega ima dovoljno“, ocenio je Lukašenko.
Prethodno je ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin izjavio da se raspoređivanje taktičkog nuklearnog oružja na teritoriji Belorusije smatra važnom komponentom preventivnog obuzdavanja potencijalnih protivnika od pokretanja oružane agresije protiv Belorusije. On je istakao da je to „naša prinudna mera“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u martu prošle godine da su se Moskva i Minsk dogovorili da će, bez kršenja međunarodnih obaveza, rasporediti taktičko nuklearno oružje u Belorusiji. Krajem godine beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je saopštio da su sve bojeve glave isporučene i da su „na svojim mestima“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala