- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Selektorovo izvinjenje i Draganova iskrenost: „Sramota!“

© AP Photo / Sven HoppeRukometaši Srbije
Rukometaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2024
Pratite nas
Porazom od Crne Gore rukometaši Srbije stavili su tačku na Evropsko prvenstvo. Igrom u tom meču, ali i na šampionatu nisu uspeli da prikažu previše, a najviše su razočarali sami sebe. Toni Đerona, selektor reprezentacije, izvinio se navijačima za neuspeh.
Rukometaši Srbije odigrali su protiv Islanda dobru i hrabru utakmicu koja je trbalo da im ulije samopouzdanja, ali usledila su dva bolna poraza od Mađarske i Crne Gore. Mijajlo Marsenić ni sam nije svestan šta se dogodilo ekipi.
„Jako mi je teško da pričam stvarno, ali sreća mora da se zasluži. Bili smo u igri, znali smo pre početka da smo tu i šta treba, ali nemam pojma, pad koncentracije i posle jednog boda protiv Islanda - najbolje ekipe u grupi - umesto da idemo ka gore, naše samopouzdanje i igra pada“, rekao je Marsenić.
Kao i ostali i Marsenić je izuzetno razočaran.
„Ne znam što je svako prvenstvo ista priča... Moraću da razmislim za ubuduće, istrošen sam i psihički i fizički. Kao i svako drugi, žao mi je što smo razočarali navijače i porodice, ali to je sport. Nekad je tako kako jeste i moramo da prihvatimo našu realnost“, zaključio je srpski rukometaš.
Zbog debakla na Evropskom prvenstvu Srbiji se izvinjavao Toni Đerona.
„Čestitke ekipi Crne Gore za izuzetno intenzivnu utakmicu, zasluženo su pobedili. Mi smo ovu utakmicu izgubili prvog dana na ovom prvenstvu u prvom meču. Poslednja dva minuta protiv Islanda ubacila su "virus" u glave i uneli nesigurnost od kog se nismo oporavili do danas. Još u decembru smo rekli da će odlučivati jedna lopta i tako se i desilo. Ne samo večeras nego u svim utakmicama. Težak dan za navijače u Srbiji i ja im se izvinjavam zbog toga“, rekao je stručnjak iz Španije za sajt Rukometnog saveza Srbije.
Dragan Pešmabelk bio je čini se javiše utučen posle eliminacije i rekao je da je Srbija pokazala sramotnu igru protiv Crne Gore.
„Šta mogu da kažem, sramota je šta smo pokazali danas, način na koji smo igrali. Nismo trošili energiju, mnogo grešaka smo pravili... Moramo da napredujemo, da ne radimo iste greške naredni put“, rekao je srpski rukometaš.
Lazar Kukuć, rukometaš koji se istakao kao najbolji pojedinac u timu takođe nije imao razloga za zadovoljstvo.
„Ne bih komentarisao moj učinak jer smo izgubili utakmicu, završili na poslednjem mestu i ovo takmičenje se za nas završilo katastrofalno. Ne znam šta bih drugo rekao. Jako sam razočaran, celo prvenstvo nismo bili kompletni svih 60 minuta na svakoj utakmici, što nije dovoljno na ovakvom takmičenju jer svaka reprezentacija ima svoje kvalitete. Mislim da smo danas u odbrani bili jako loši i da nismo imali dovoljno veliko srce poslednjih 10-15 minuta“, zaključio je Kukić.
Srbija - Norveška, rukomet, SP - Sputnik Srbija, 1920, 16.01.2024
SPORT
Bolan poraz Srbije od Crne Gore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala