- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Brazilac uništio Barselonu za istoriju – uspeo što dva Ronalda nisu!

© AP PhotoVinisijus Žunior
Vinisijus Žunior - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2024
Pratite nas
Real Madrid osvojio je Superkup Španije odigran u Rijadu (debelo platili Arapi), a u centru pažnje bio je Vinisijus Žunuor koji je postigao het-trik za poluvreme, u ubedljivoj pobedi nad Barselonom 4:1 (3:1).
Zuba Ronaldo ili pravi Ronaldo kako vam lepše i draže, kao ni Kristijano Ronaldo, koji su obeležili istoriju kraljevskog kluba nisu uspeli ono što je pošlo za nogom Viniju Žunioru.
Dvadesettrogodišnji napadač koji je dospeo u centar pažnje svojim fudbalskim kvalitetima i talentom nakon što se oslobodio prostor odlaskom prve zvezde Karima Benzema u arapski Al Itihad, tri puta je pogađao metu za svega 39 minuta El Klasika odigranom u Rijadu.
„Vatromet“ golova mogao se naslutiti već posle šest minuta, kada je maestralni Brazilac pobegao odbrani Katalonaca i „ko na motoru“ lako je zaobišao golmana Penju.
Nije se dugo čekalo na novi pogodak u režiji Brazilca, koji je posle nepunih 180 sekundi ponovo pronašao put do mreže Barselone.
U 39. minutu nepogrešiv je bio iz penela, dok je prethodno Robert Levandovski efektno pogodio sa 16 metara u 33. minutu.
Vini je ispisao istoriju u tom 39. minutu, i uspeo je nešto što ni njegov daleko poznatiji sunarodnik Ronaldo nije uspeo, kao ni apsolutni rekorder u kraljevskom belom dresu Kristijano Ronaldo.
Konačnih 4:1 u Rijadu za potop Barselone, a Realov novi trofej Superkupa potpisao je još jedan Brazilac – Rodrigo.
Ono što je donekle pokvarilo utisak na kraju finala jeste ponašanje Vinisijusa Žuniora, koji je prolazeći pored klupe Barselone pokazao rukom koji je rezultat, što je dodatno uticalo na već naelektrisanu atmosferu.
Ipak, strasri su se na kraju smirile i ostaće upamćeno da je Barselona razbijena, a da je Vinisijus Žunior ušao u istoriju El Klasika.
Kevin de Brujne - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2024
SPORT
Praznici su – a to znači da je Kevin u glavnoj ulozi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala