- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.
Lansiranja raketa na objekte vojne uprave Ukrajine - Sputnik Srbija

UŽIVO Tokom proteklog dana oboren 21 ukrajinski dron; Ukrajinci granatirali Donjeck i Gorlovku

Pratite nas
Ruske snage tokom prethodne noći ponovo su granatirale vojne objekte širom ukrajinske teritorije, eksplozije su odjekivale u Kijevskoj, Černigovskoj, Čerkaskoj, Poltavskoj, Harkovskoj, Dnjepropetrovskoj i Kirovogradskoj oblasti. Vašington sa Kijevom pokrenuo pregovore o garancijama bezbednosti.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
22:50 13.01.2024
Ukrajinska vojska granatirala Donjeck i Gorlovku NATO projektilima
Ukrajinska vojska granatirala je Donjeck i Gorlovku, ispalivši pet projektila takozvanog NATO kalibra od 155 milimetara, saopštila je administracija DNR.
20:10 13.01.2024
Ukrajinske snage miniraju deo fronta kod Kremene
Ukrajiinski odredi miniraju puteve na delu fronta u blizini Kremene u Donbasu, uz pomoć dronova, rekao je za Sputnjik borac specijalnog odreda „Ahmat“.
Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska koristi poljoprivredne dronove, takozvane „baba-Jage“, pokušavajući tako da spreče rotaciju ruskih snaga na tom delu fronta.
16:34 13.01.2024
Ambasada Rusije u Londonu: Kijev ostao bez šanse da iz sukoba izađe uz pomoć pregovora
Kijev je novim sporazumom o saradnji s Londonom u sferi bezbednosti ostao bez šanse da iz sukoba izađe pregovaračkim putem, saopšteno je iz Ambasade Rusije u Velikoj Britaniji.
„London nastavlja da posmatra Ukrajinu kao geopolitički instrument usmeren protiv Rusije. Britansko-ukrajinski sporazum potpisan u Kijevu svedoči o tome da Ukrajini ne ostavljaju šanse da izađe iz sukoba pregovaračkim putem, čineći je 'monetom za potkusurivanje' u avanturama Anglosaksonaca u Evroaziji“, navedeno je u saopštenju.
Premijer Velike Britanije Riši Sunak je u petak posetio Kijev, gde je objavo da London izdvaja 3,2 milijarde dolara za pomoć Ukrajini tokom 2024. godine. Potpisan je i desetogodišnji sporazum o saradnji Velike Britanije i Ukrajine u sferi bezbednosti.
„Ovoga puta je Riši Sunak obećao da će izdvojiti više sredstava za kupovinu smrtonosnog naoružanja, uključujući rakete dalkog dometa i ofanzivne dronove. Teisporuke neće promeniti ukupan odnos snaga i katastrofalan ishod sukoba za Ukrajinu, ali će doprineti odugovlačenju borbenih dejstava i njihovoj žestini, odnosno novim žrtvama. Licemerno u tom smislu izgledaju 'krokodilske suze' britanskog rukovodstva zbog razorene budućnosti Ukrajine“, ocenjeno je u Ambasadi.
11:42 13.01.2024
Sirene za vazdušnu opasnost na celoj teritoriji Ukrajine
Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se na celoj teritoriji Ukrajine koja je bila na snazi čitava dva sata.
Prema podacima ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju, eksplozije su odjekivale u Kijevu, Dnjepropetrovsku, Kropivnjickom, Kremenčuke, kao i u Sumskoj oblasti i Hersonu.
Ruski vojni resor tvrdi da su mete današnjih raketnih gađanja vojni objekti Ukrajine koji su se bavili proizvodnjom municije za artiljerije, a u napadima su korišćene hiperzvučne rakete „kinžal“ i bespilotne letelice.
11:42 13.01.2024
Brifing Ministarstva odbrane Rusije:
Na južnodonjeckom pravcu ukrajinska vojska izgubila je preko 110 vojnike, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Na krasnolimanskom pravcu ruska vojska odbila je dva napada Kijeva, a ukrajinska vojska izgubila je tom prilikom preko 280 vojnika, tri oklopna vozila.
Na zaporoškom pravcu ukrajinska vojska izgubila je do 50 vojnika, četiri automobila i jednu haubicu D-30.
Ukrajinska vojska je na hersonskom pravcu izgubila do 40 vojnika, kao i dve samohodne artiljerije „gvozdika“.
Ruske PVO snage su proteklog dana oborile 21 ukrajinski dron iznad teritorija Donjecke i Luganske Narodne Republike.
11:15 13.01.2024
10:55 13.01.2024
Po drugi put danas na celoj teritoriji Ukrajine proglašena je uzbuna za vazdušnu opasnost.
10:31 13.01.2024
Ukrajinska vojska obustavila aktivnost na krasnolimanskom pravcu
Ukrajinske kopnene snage nisu pokazale nikakvu aktivnost na krasnolimanskom pravcu u proteklih 24 sata, rekao je za Sputnjik oficir pres-centra grupe „Centar“ Leonid Šarov.
Sa druge strane, ruska artiljerija i avijacija izvele su napade na preko 150 ciljeva ukrajinske vojske u području Dronovke, Serebrjanke i Severska.
Jedinice specijalnih snaga otkrile su preko 20 objekata neonacista, a ruski vojnici su uništili njih 10.
Protivnik je u proteklom danu izgubio do 70 ljudi i dva vozila, rekao je oficir.
10:25 13.01.2024
Novi francuski ministar u Ukrajini
Novi ministar spoljnih poslova Francuske Stefan Sežurne doputovao je u prvu posetu Ukrajini nakon stupanja na dužnost i obećao je Kijevu nastavak podrške Pariza, javlja televizija BFMTV.
„Došao sam da saopštim da će Francuska nastaviti dugoročno da podržava Ukrajinu u ekonomskoj, vojnoj i humanitarnoj sferi“, rekao je Sežurne.
09:11 13.01.2024
Kupjanska oblast granatirana
Šef Harkovske vojne administracije Oleg Sinjegubov izjavio je da su tokom noći granatirana skladišta i objekti ukrajinske vojne industrije.
Reč je o objektima u selu Olhatovka u Kupjanskom regionu, a oštećena su dva vojna skladišta, rekao je on iako nije precizirao kolika je materijalna šteta naneta.
09:01 13.01.2024
Napad na desnu obalu Dnjepra
Ruske snage su uz pomoć FPV dronova uništili položaje ukrajinske vojske na desnoj obali reke Dnjepr, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
08:56 13.01.2024
Ukrajinska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Američki general: Kijev mora da mobilizuje žene i izbegle muškarce
08:55 13.01.2024
Eksplozije u Kremenčugu
Eksplozije su odjeknule u ukrajinskom gradu Kremenčugu u Poltavskoj oblasti, saopštili su ukrajinski mediji.
Kako se navodi, u gradu je bio aktiviran PVO, međutim, pojedine rakete su ipak doletele do svojih ciljeva.
08:55 13.01.2024
Sirene širom Ukrajine
Uzbuna za vazdušnu opasnost u jutarnjim časovima objavljena je u pet ukrajinskih regiona, pokazuju podaci ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju.
Reč je o Harkovskoj, Poltavskoj, Čerkaskoj, Kirovogradskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti, a sirene su se aktivirale u 8.26 po lokalnom vremenu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala