- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Strah na Zapadu: Rusija bi protiv lovaca F-16 mogla da upotrebi najnovije sisteme S-500

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaS-500
S-500 - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2024
Pratite nas
Ruska vojska bi protiv američkih lovaca F-16 u Ukrajini mogla da upotrebi najnovije protivvazduhoplovne raketne sisteme S-500 što je izazvalo strah na Zapadu, piše „Nešenel interest“.
„Sada, kada Kijev bude podigao te lovce na nebo prave mogućnosti ruskih PVO sistema S-500 će moći da se potvrde i u praksi budući da bi Moskva mogla da ih pošalje u zonu specijalne operacije sa ciljem da ojača vazdušnu odbranu“, navodi list.
Autor članka objašnjava je taj PVO sistem napravljen baš za borbu protiv lovaca pete generacije, dok rakete iz tog sistema imaju domet oko 600 kilometara. Upravo zato se Zapad i plašio da pošalje avione F-16 u Ukrajinu jer se boji da bi Rusija mogla da ih obori koristeći te najnovije sisteme.
Podsetimo, protivvazdušni raketni sistem S-500 „prometej“ („Trijumfator M“) pripada novoj generaciji PVO sistema zemlja-vazduh.
Reč je o univerzalnom sistemu za presretanje dugog dometa i na velikim visinama sa povećanom sposobnošću protivraketne odbrane. Radijus uništenja ovog sistema iznosi oko 600 kilometara.
Najverovatniji izgled ruske hipersonične rakete 3M22 Cirkon - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2024
RUSIJA
Stiže super oružje - „kinžali“ i „cirkoni“, „bušilice“ i „koalicije"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala