- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Miomir pobesneo i izgubio posle velike nepravde – eliminisan i Lajović

© AP Photo / Manu FernandezMiomir Kecmanović Džek Drejper
Miomir Kecmanović Džek Drejper - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2024
Pratite nas
Posle napetog meča u kojem mu je oduzet važan poen, Miomir Kecmanović, srpski teniser, poražen je u drugom kolu turnira u Adelejdu od Džeka Drejpera, britanskog tenisera, rezultatom 5:7, 7:6, 7:6. Prolaz dalje na istom turniru nije uspeo da obezbedi ni Dušan Lajović jer je slavio Jirži Lehečka rezultatom 7:5, 4:6, 6:3.
U dramatičnom i teškom meču protiv izuzetno neugodnog protivnika Miomir Kecmanović izgubio je i živce jer mu je čini se nepravedno oduzet važan poen.
Nije dobro otvorio meč srpski teniser, odmah je dopustio brejk, a i kada je uspeo da ga vrati Drejper je bio taj koji je ponovo prvi zapretio. Međutim, Miomir je preuzeo inicijativu, počeo da igra ofanzivnije i oduzeo je Britancu servis gem.
Osvojio je prvi set Kecmanović, a onda je odlično ušao i u drugi napravivši brejk. Drejper je odmah uzvartio, izjednačio i odlučio je napet taj-brejk koji je pripao Britancu.
Borba se rasplamsala u trećem setu, ponovo se otišlo u taj-brejk,a onda se dogodila situacija koja je potpuno izbacila Kecmanovića iz takta.
Pri rezultatu 5:5 Drejper je poslao lopticu, ona je nekim čudom prošla kroz mrežu, a to je promaklo sudiji. Miomir je pobesneo, tražio je supervizora, ali je poen dodeljen Drejeperu.
Britanac je posle toga upisao pobedu, ali dobar vest je da Miomir zaista igra odličan tenis i da je potpuno spreman za Australijan open.
Isto se može reći i za Dušana Lajovića koji je imao težak posao protiv Jiržija Lehečke. Čeh je napravio brejk, srpski teniser je izjednačio, ali u samoj završnici seta Lehečka je Dušanu ponovo oduzeo servis gem.
Usledio je odličan set Lajovića, u prva tri gema viđeni su samo brejkovi, a srpski teniser je imao jedan više i uspeo je da sačuva tu prednost.
Nije češki teniser tako lako savladao Lajovića u trećem setu, ali je jedan brejk bio dovoljan da obezbedi pobedu.
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2024
SPORT
„Demon“ se osilio – posle Novaka „uzeo meru“ i Karlosu: „Nebo je granica“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala