- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Demon“ se osilio – posle Novaka „uzeo meru“ i Karlosu: „Nebo je granica“

© AP PhotoNovak Đoković – Aleks De Minor
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2024
Pratite nas
U strašnoj formi na samom početku sezone nalazi se Aleks de Minor. Prvo je na Junajted kupu pobedio Novaka Đokovića, da bi na egzibiciji u Melburnu „uzeo meru“ i drugom igraču planete Karlosu Alkarasu.
I to nije sve. Uspeo je talentovani Australijanac da se izbori za mesto u Top 10 tenisera sveta na najnovijoj ATP rang listi, a u nedelji kada je iznenađujuće savladao Đokovića, imao je još dva skalpa iz Top 10, jer je slavio protiv Nemca ruskog porekla Aleksandra Zvereva i Amerikanca Tejlora Frica.
„Demon“ kako nosi nadimak 24-godišnji momak iz Sidneja nadigrao je Alkarasa u pomenutoj egzibiciji rezultatom 6:4, 5:7, 10:3, s tim što bi trebalo uzeti u obzir da je superalentovani Španac tek stigao u Australiju i da mu je to bio prvi meč.
Kada je u pitanju Aleks de Minor, on na startu sezone izgleda impresivno, a poručio je i sam da mu novi moto pomaže da iz sebe izvuče maksimum i da bude još bolji.
„Nebo je granica. Nedavno sam čuo moto koji sam počeo da primenjujem, koliko veliki san bi sanjao kada bi znao da ne možeš da ne uspeš. Prihvatio sam to i sada sebe guram napred svaki dan. I nadam se da je samo nebo granica“, istakao je De Minor i dodao:
„Izuzetno sam zadovoljan jer je moj nivo igre pred Australijan open na jako visokom nivou“.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2024
SPORT
Od deportacije do ovacija: Melburn se poklonio „teniskom kralju“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala