- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Skrivena“ poruka iz Nadalovog obraćanja

© AP Photo / Tertius PickardRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2024
Pratite nas
Rafael Nadal neće igrati na Australijan openu ove godine zbog povrede koga ga je zadesila u Brizbejnu. U svom obraćanju istakao je da želi da bude na vrhuncu forme za tri meseca, a tada je na programu Rolan Garos. Da li to znači da je Nadal stavio potpuni akcenat na Filip Šatrije čak i da je bio zdrav u Australiji?
Zamislimo sledeću hipotetičku sitauciju: Nadal je zdrav i dolazi na Australijan open.
U umu prosečnog ljubitelja tenisa Nadal je, uprkos celoj situaciji, jedan od favorit za najviši plasman. Iako dugo nije igrao, dolazili su snimci koji su pokazivali da je veoma spreman. I ipak se radi o jednom od najboljih igrača u istoriji.
U Nadalovom umu Australija bi bila samo priprema za Rolan Garos. Da u Parizu proba da dođe do još jednog Grend slema u karijeri.
Sada posle povrede je to očigledno.
Posle povrede je istakao da mu je cilj da za tri meseca stigne do pune forme, a u maju ga očekuje omiljeni turnir Rolan Garos.
Zato se postavlja ključno pitanje: da li će Nadal na Rolan Garosu ili možda Olimpijskim igrama završiti karijeru?
Kako je izgledalo Nadalovo saopštenje:
„Pozdrav svima. Tokom mog poslednjeg meča u Brizbejnu sam imao problema sa mišićem, koji me je kao što znate zabrinuo. Kada sam doputovao u Melburn uradio sam magnetnu rezonancu koja je pokazala da imam mikro traumu na samom mišiću. Ne baš na istom delu kao prošli put gde sam imao povredu, i to je dobra vest. Bol nije isti. Ipak, trenutno nisam u stanju da se takmičim na vrhunskom nivou, samim tim ni da igram mečeve u pet setova. Zbog toga letim nazad u Španiju kod svog doktora da se lečim i odmorim. Naporno sam radio tokom godine za ovaj povratak. Moj cilj je da za tri meseca budem na najvišem nivou kako bih mogao da se takmičim. Žao mi je što neću biti u mogućnosti da se tamičim pred fantastičnom publikom u Melburnu, ali nije sve tako loše. Moram da ostanem pozitivan. Vratio sam se i odigrao nekoliko mečeva koji su me učinili veoma srećnim i pozitivnim. Hvala svima na podršci i vidimo se uskoro“, rekao je Rafael Nadal.
Kako piše španski "As", povredu koja sada muči Rafu, moguće je sanirati za samo nedelju dana. Dakle, imao je vremena da se spremi i zaigra u Melburnu. Ali, očigledno nije gajio preterane nade za Australijan open.
Zna se ko je tamo glavni. I ne samo tamo.
Španac će uskoro nastaviti sa treninzima i pripremama za ono što je njemu najvažnije – sezonu na šljaci.
Australija mu je svakako bila poput pripremnog perioda. Nije se slavno završilo.
Novak Đoković Srbija Kina Junajted kup - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2024
SPORT
Novak je na vreme prepoznao opasnost i obradovao Srbiju /video/
Novak Đoković Srbija Kina Junajted kup - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
SPORT
Nedodirljivi Novak i dalje broji, a iza ugla je – njegovo „omiljeno igralište“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala