- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija poražena u osmini finala Evropskog prvenstva

© Sputnik / Lola ĐorđevićVaterpolo
Vaterpolo  - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
Pratite nas
Ženska vaterpolo reprezentacija Srbje poražena je u osmini finala Evropskog prvenstva u Ajndhovenu od reprezentacije Hrvatske rezultatom 11:8 (2:3, 2:3, 1:2, 1:5).
Posle tri fantastične pobede u grupi, ženska vaterpolo reprezentacija Srbije imala je težak zadatak u osmini finala iako je delovalo da imaju kontrolu tokom prvog poluvremena u susretu sa Hrvaticama.
Ofanziva je funkcionisala odlično u srpskom timu tokom dve deonice i Srbije je posle 16 minuta igre vodila 6:4. Uvećale su Srpkinje prednost na tri gola prednosti u trećoj deonici, ali tada se bude Hrvatice.
Jako lošu deonicu odigrale su Srpkinje, nisu koristile igrača više i mnogo su grešile u odbranu čime su u potpunosti dozvolile protivnicama da se vrate u igru.
Srbija je do četvrte deonice imala sedam realizovanih od 22 upućena šuta, a Travar je upisala šest odbrana.
Dva puta od ukupnih osam iskoristile su Srpkinje igračicu više i to je bio veliki problem.
Poslednju deonicu otvorila je Butić golom za Hrvatsku koji je doneo izjednačenje, a potom su nastavile seriju i pogodile za potpuni preokret.
Konačno je u važnom trenutku Ana Milićević, najbolji šuter Srbije, postigla osmi gol, međutim spektakularnim golom Hrvatska je ponovo povel na manje od dva minuta pre kraja meča.
Povećale su prednost i na dva gola prednosti i tada je već postalo jasno da će Srpkinje završiti Evropsko prvenstvo u osmini finala, a kraj je bio definitivan kada su Hrvatice dale gol iz peterca.
Branislav Mitrović, Srbija, vaterpolo - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2024
SPORT
Delfini otključali „gvozdenu odbranu“ Nemačke i stigli do novog trijumfa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala