- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Moramo redovnije da pobeđujemo Novaka“

© AP Photo / Frank Franklin IIHolger Rune i Novak Đoković – US open
Holger Rune i Novak Đoković – US open - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, prethodne godine tri puta se susreo sa Holgerom Runeom, danskim teniserom, koji je pobedio u jednom od tih duela. Mladi Danac veruje da mu je iskorak na listi potrebno da kako on tako i njegovi vršnjaci češće pobeđuju srpskog asa.
Na predstojećem Australijan openu Novak Đoković biće prvi favorit za osvajanje titule, ali i pored toga što to znaju mladi teniseri nadaju se čudu ili lošem danu srpskog asa.
Holger Rune jedan je od igrača koji je prošle godine pobedio Novaka, ali prvi reket sveta osvetio mu se potom u dva naredna susreta. Upravo Novak prema mišljenju mladog Danca „sprečava“ napredak mlađe generacije tenisera.
„Moramo da napravimo iskorak, da ga pobeđujemo redovnije, a ne samo jednom. Ja sam ga pobedio, Siner ga je pobedio, ali i dalje je Novak osvojio tri od četiri Slema, umalo i Vimbldon. Još nismo na njegovom nivou, moramo da damo sve od sebe da ga istisnemo", rekaoje trenutno osmi reket sveta.
Đoković i Rune sastali su se pet puta, ali samo jednom na Grend slemu i to 2021. godine na US Openu kada je slavio srpski as.
„Nikada ga nisam pobedio na Slemu. Ništa nije nemoguće, ali tu je teže – on se na slemovima oseća komfornije, igra se na tri dobijena seta i ima dugogodišnje iskustvo. Zna da može da se vrati čak i ako zaostaje sa 2-0 u setovima. Mislim da više igrača veruje da može da ga pobedi na dva dobijena seta, ali na Slemovima manji broj igrača veruje u to“, zaključio je Rune.
Miomir Kecmanović Džek Drejper - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
SPORT
Lajović i Kecmanović sigurni u Australiji
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
SPORT
Veliki skok ruskog čuda – tri koraka unazad za Olgu
Novak Đoković Srbija Kina Junajted kup - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
SPORT
Nedodirljivi Novak i dalje broji, a iza ugla je – njegovo „omiljeno igralište“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala