- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lajović i Kecmanović sigurni u Australiji

© AP Photo / Manu FernandezMiomir Kecmanović Džek Drejper
Miomir Kecmanović Džek Drejper - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
Pratite nas
Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala ATP turnira u Adelejdu, pošto je u prvom kolu pobedio Amerikanca Mekenzija Mekdonalda 6:4, 6:2. Meč je trajao 74 minuta. Posle njega na teren je izašao Dušan Lajović, koji je eliminisao Tanasisa Kokinakisa rezultatom 3:6, 6:1, 6:4.
Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i američkog tenisera u istoriji, a drugi trijumf Kecmanovića, koji se trenutno nalazi na 55. mestu ATP liste. Mekdonald je 42. teniser sveta.

Srpski teniser je napravio brejk već u prvom gemu prvog seta, a onda je na svoj servis stigao do 2:0. Amerikanac je potom osvojio dva gema i izjednačio je na 2:2. Usledio je novi brejk Kecmanovića, a zatim je Mekdonald uzvratio ribrejkom. Srpski teniser je u devetom gemu napravio novi brejk za vođstvo od 5:4, a onda je na svoj servis stigao do 6:4 i 1:0 u setovima.

Kecmanović je nastavio sa dobrom igrom i u drugom setu, a svom rivalu je u ovom delu meča prepustio samo dva gema.
Srpski teniser će u osmini finala turnira u Adelejdu igrati sa Britancem Džekom Drejperom. Britanac je 62. igrač na ATP listi, a dva puta u karijeri je igrao protiv Kecmanovića. Drejper je prošle godine pobedio srpskog tenisera na ATP turniru u Lionu 6:4, 7:5, a Kecmanović je potom nadigrao Britanca u četvrtfinalu Dejvis kupa 7:6 (7:2), 7:6 (8:6).
Posle njega na terenu se našao još jedan srpski teniser. Dušan Lajović uspeo je posle preokreta da nadigra domaćeg tenisera Tanasisa Kokikakisa. Izgubio je Lajović prvi set, da bi u nastavku podigao nivo igre i bez većih problema je uspeo da eliminiše Tanasisa Kokinakisa posle dva sata i 10 minuta borbe.
Naredni rival Srbinu biće bolji iz dueal Lehečka - Volton.
ATP turnir u Adelejdu igra se za nagradni fond od 661.585 dolara.
Novak Đoković Srbija Kina Junajted kup - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
SPORT
Nedodirljivi Novak i dalje broji, a iza ugla je – njegovo „omiljeno igralište“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala