- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Zbog protesta nemačkih poljoprivrednika moguć „Majdan“ u Berlinu

© AP Photo / Laszlo PinterŠtrajk nemačkih poljoprivrednika
Štrajk nemačkih poljoprivrednika - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
Pratite nas
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev našalio se o mogućem „Majdanu“ u Berlinu zbog protesta nemačkih poljoprivrednika i povećanja troškova za podršku Ukrajini.
„Štrajkovi u Nemačkoj: poljoprivrednici blokirali veliki deo zemlje. Subvencije su prestale, a astronomske sume potrošene na Ukrajinu i dalje rastu. Pri tome je Nemačka njen glavni sponzor. Ako se tako nastavi, pristalice Bandere će doneti u Berlin svoje provereno oružje ─ Majdan. U tom slučaju, sumnjam da će ‘uvređena kobasica’ (nemački kancelar Olaf) Šolc preživeti. Sa zlonamernim interesovanjem pratimo događaje“, napisao je Medvedev na svom nalogu na društvenoj mreži Iks.
Nemački poljoprivrednici stupili su u ponedeljak u štrajk širom Nemačke i svojim traktorima blokirali niz auto-puteva u znak protesta zbog vladinih mera štednje. Protesti se održavaju u gotovo svim saveznim državama.
Bivši ukrajinski ambasador u Berlinu Andrej Melnik nazvao je ranije Šolca „uvređenom kobasicom“.
Sam Šolc u ponedeljak je izjavio da zemlje EU treba da povećaju izdatke za vojnu pomoć Ukrajini prilikom usvajanja novog budžeta za 2024. godinu, kao što je to već učinila Nemačka. Aktuelni nacrt budžeta Nemačke predviđa 8 milijardi evra za vojnu podršku Kijevu.
Pogledajte i:
Štrajk u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
SVET
Najveći štrajk u istoriji Nemačke - sedam dana potpune blokade, oglasio se vicekancelar /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala