- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dušan je odlučio da bude heroj na Božić i poručio: „Nikada ne odustajem“

© AP Photo / Marco AlpozziDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
Pratite nas
Narodno verovanje kaže da kakvi budete na Božić, takvi ćete biti tokom godine. Dušan Vlahović pogodio je u metu u zaustavnom vremenu za preokret Juventusa protiv Salernitane (2:1) za važna tri boda u nastavku trke za Skudeto. Srbin je poručio da ne namerava da se zaustavi, već da hoće još mnogo golova.
Torinska „stara dama“ deklasirala je u Kupu Italije pre četiri dana Salernitanu rezultatom 6:1 i mnogi su mislili da će uslediti rutinska pobeda i u 19. kolu Serije A, ali je na kraju Juventus tek posle preokreta uspeo da dođe do tri boda.
Čekao se gol Vlahovića u 91. minutu za krucijalna tri boda, što je bio njegov sedmi u 17 odigranih mečeva u prvenstvu.
„Postigao sam važan gol. Čestitam Salernitani na odličnoj igri, pali su tek posle crvenog kartona. Mi nikada ne odustajemo, ostalo je još mnogo utakmica da se odigra. Ja nikada ne odustaje, rad se uvek isplati na kraju, ali ništa se ne bi desilo bez pomoći stručnog štaba, saigrača, kluba i navijača. Moram da postignem još mnogo golova i nastaviću svakodnevno da radim – živim u sadašnjosti i bavim se stvarima na koje mogu da utičem da promenim“, rekao je napadač Juventusa.
Vlahovića je nahvalio i Brazilac Danilo koji mu je asistirao za pobedonosni pogodak.
„Dušan vidi rezultate svog napornog rada i srećan sam zbog njega. Radio je u tišini i sada je miran. Masimilijano Alegri rekao je nešto važno, a to je da je potrebno vreme da se ponovo izgradi mentalitet. Mi sada imamo samopouzdanje, čak i oni koji manje igraju su pozitivni, pokušavamo na jedan skroman način da ponovo stvorimo Juventusov duh i da ostvarimo velike stvari“, zaključio je Danilo.
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
SPORT
Stefan je izabrao Španiju, ali je tužnu poruku poslao na srpskom u specijalnom dresu /foto/
Dorival Žunior  - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
SPORT
Brazil ima selektora: Čekali Ančelotija, nadali se Murinju, pa izabrali „domaćina“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala