- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Brazil ima selektora: Čekali Ančelotija, nadali se Murinju, pa izabrali „domaćina“

© AFP 2023 / RODRIGO BUENDIADorival Žunior
Dorival Žunior  - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
Pratite nas
Petostruki prvak sveta Brazil konačno je izabrao novog selektora! Licitiralo se brojnim imenima otkada je smenjen Fernando Diniz, među kojima su najzvučnija Karlo Ančeloti i Žoze Murinjo, ali je došlo do zaokreta i izbor je pao na domaćeg stručnjaka i čini se, daleko jeftiniju varijantu Dorivala Žuniora.
Reč je o 61-godišnjem Brazilcu koji je u karijeri vodio čak 20 klubova, a najveći uspeh napravio je pre 14 meseci sa Flamengom sa kojim je osvojio Kopa Libertadores i Kup Brazila 2022. godine.
Vodio je Dorival praktično sve brazilske velikane, od Flamenga preko Santosa do Vaska, Kruzeira, Internasionala, Palmeirasa, Kruzeira...
Na klupu Brazila stiže iz Sao Paula, nakon što je saopštio čelnicima kluba da je prihvatio poziv nacionalnog tima, ali tek nakon što je dobio čvrste garancije da neće u narednim nedeljama biti smenjen šta god da se bude dešavalo na političkoj sceni u Brazilu, gde su u toku previranja. Prema pisanju brazilskih medija ugovor je potpisan do 2026. godine za kad je zakazan naredni Mundijal.
Brazil je, čini se, odigrao na najeftiniju varijantu, s obzirom na to da će za novog selektora platiti Sao Paulu svega 400.000 dolara na ime obeštećenja, dok je jasno da bi Real Madridu za Karla Ančelotija, ili Romi za Žozea Murinja, cifra minimum bila sedmocifrena, ako ne i osmocifrena.
Podsetimo, pre Dorivala Žuniora na klupi uvek „vrućoj“ i strmoj klupi Brazila sedeo je Fernando Diniz, koji je smenjen zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Mundijal 2026. godine. Smenjen je posle samo 184 dana, a presudio mu je samo jedan osvojen bod iz prethodna četiri kvalifikaciona meča.
„Selesao“ je na neprihvaljivoj šestoj poziciji nakon šest odigranih kola sa svega sedam bodova, a poraženi su čak i u Brazilu od Argentine minimalnim rezultatom, što je razbesnelo tamošnju javnost koja živi za fudbal.
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
SPORT
Stefan je izabrao Španiju, ali je tužnu poruku poslao na srpskom u specijalnom dresu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala