- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Nestorović: Koliko je Zapad pukao – ubeđuju nas da je Bajden življi nego ikad, a da je Putin mrtav

© Sputnik / Sputnjik SrbijaMaša Radović i Branimir Nestorović
Maša Radović i Branimir Nestorović - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2024
Pratite nas
Bajden je u poslednjim fazama demencije, to je tragično. On ne može nijedan kratak govor da održi da ne napravi pet, šest grešaka. S druge strane, Putin je, po zapadnjacima, umro bar tri puta prošle godine. A opet, dosta živahno silazi niz stepenice aviona, gde Bajden pada.
Ovako profesor doktor Branimir Nestorović za Sputnjik sa stručne strane komentariše fizičko i mentalno zdravlje svetskih lidera.
Lider novoosnovane političke stranke „Mi – glas iz naroda“ u božićnom izdanju emisije „Maša i...“ otkrio je da li će u Milanu kupovati odela za novu funkciju, hoće li zapadni posmatrači okriviti Marsovce za njegov neočekivano dobar rezultat na nedavno održanim izborima, ali i kada će Srbija prodisati punim plućima.
Nestorovića smo, kao cenjenog alergologa, pitali i – na šta su najviše alergični zapadni diplomate kada su u pitanju Srbi:
„Na rusofiliju. To dostiže neke stvarno fascinantne razmere. Oni prosto ne mogu da se pomire s tim da Srbi vole Ruse. A Srbi vole Ruse – to je potpuno jasno. Osamdeset odsto Srba voli Ruse, bliski su nam kao narod. Pravoslavci, slični su nam, uvek su nas podržavali kroz istoriju. I alergični su što nećemo da se odreknemo Kosova. To ih užasno nervira. Kako je rekao Hil: 'Moramo da Srbe odučimo da misle da je Kosovo njihovo', to je baš zanimljiva rečenica. Ne znam kako to mogu da postignu. Ne mogu toliko ljudi da lobotomiraju, nema toliko operacionih stolova. Oni ne razumeju da je to naše, arhetipsko“.

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala