- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kosta Nedeljković za Sputnjik: Zvezda je emocija, sanjam gol i evropski trofej!

© Foto : FK Crvena zvezdaKosta Nedeljković
Kosta Nedeljković - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2024
Pratite nas
Zvezdin zalog za budućnost Kosta Nedeljković otkrio je u novogodišnjem intervjuu za Sputnjik Srbija, kakvi su mu planovi za budućnost, šta želi da ostvari sa klubom s Marakane i kako će provesti praznike.
Nestvaran i nesvakidašnji put prešao je skromni, golobradi momak iz Smedereva Za šest meseci je u potpunosti stasao. Jasno – daleko više psihološki nego fizički, i uspeo je da se izbori za mesto prvotimca u paklenoj konkurenciji crveno-belih, koji su nagomilali igrače za dva, ako ne i tri tima.
Kosta Nedeljković je radom i zalaganjem uspeo da natera Zvezdu da ga vrati sa kaljenja iz Grafičara prethodne sezone, da ga priključi pripremama na Zlatiboru, kasnije i u Rusiji, i od tada je on „zakucan“ kraj desne aut linije.
Osamnaestogodišnji Kosta, inače Zvezdino dete, pokazao je onu pravu sportsku drskost na terenu. Litri prolivenog znoja, bezbroj duela, čak i pucanje glave i krv na licu i dresu, nisu ga odvojili od terena. Igrao je i sa čalmom oko glave, pokazavši da je za njega Zvezda mnogo više od kluba. Za njega je Zvezda emocija.
Takva ljubav i takav odnos nagrađeni su novim ugovorom i to dan posle oduvane 18. svećice na rođendanskoj torti i ulaskom u svet odraslih. Jasno je da je uz Jovana Mijatovića i Vladimira Lučića, Kosta Nedeljković najveći plus Zvezdu u razočaravajućem prvo delu sezone, gde je ekipa krajnje neočekivano završila iza ljutog rivala Partizana, dok se uprkos velikim ambicijama i nikad većem budžetu već na zimu oprostila od Evrope.
Koliko je bilo teško izboriti se za mesto startnog desnog beka Crvene zvezde, ako se uzme u obzir da su tu pre tebe bili Aleks Vigo, Kristijan Pićini, Marko Gobeljić?
- Kada sam stigao u prvi tim znao sam da je konkurencija velika. Smatram da sam se kroz naporan rad, zalaganje na treninzima i dobre partije tokom priprema izborio da imam status igrača na kog može da se računa u svakom trenutku. Želeo sam da igram stalno, obožavam utakmice.
Poznato je da su bekovi, a posebno desni deficitarna pozicija, da li ti je to predstavljalo dodatni pritisak ili motivaciju?
- Nemam pritisak, jer sam naučio da se nosim sa istim od malih nogu. Zvezdino sam dete i pritsak me motiviše.
Da ti je neko pričao da ćeš praktično za šest meseci preći put od kaljenja u Grafičaru, do standarnog prvotimca Zvezde, da li bi mu poverovao i šta bi mu rekao?
- Verovao sam u sebe da to mogu. Igrao sam odlično prvo u kadetima, pa potom i omladincima Zvezde. Usledilo je kaljenje u Grafičaru, to je put koji sam prošao sa mlađim saigračima iz prvog tima. Igrao sam dobro, bio dominantan na terenu i nadao se da brzo mogu da postanem prvotimac Crvene zvezde.
Zvezda ti veruje, nagrađen si novim ugovorom dan posle proslave punoletstva, da li je to bio i najlepši poklon?
- Naravno da jeste, sigurno najdraži poklon koji sam dobio za 18. rođendan. Drago mi je što uprava kluba i stručni štab veruju u mene. Potrudiću se da opravdam poverenje.
Pokazao si lojalnost klubu, igrao čak i sa razbijenom glavom, a to je nešto što se posebno ceni. Šta za tebe znači Zvezda i šta je tvoja ambicija da ostvariš sa Zvezdom? Da li je to dupla kruna ili možda iskorak na evropskoj sceni, možda već naredne sezone?
- Za mene je Zvezda pre svega emocija. Iako je to možda fraza ili slogan, zaista je tako. Navijač sam ovog kluba još od malena, uz porodicu i starijeg brata. Išao sam na utakmice mnogo puta. Polako se snovi ostvaruju. Želeo bih naravno da osvojim duplu krunu, da postignem gol i proslavim ga ispod severne tribine. Kada je u pitanju Evropa, bilo bi lepo da stignemo do nekog trofeja u godinama pred nama.
Da li si možda kao mali gledao Markosa Kafua ili Mičela Salgada, Danija Alveša verovatno jesi? Da li ti je neko od njih možda ido? Ili je pre neko iz Zvezde, poput Dušana Baste...
- Sigurno da sam se ugledao na njih i gledao klipove na Jutjubu. Dušana Baste se sećam dok je igrao u Italiji, Danija Alvesa iz Perioda u Barseloni.
Gde ćeš i sa kim provesti praznike? Ko ti je najveća podrška?
- Božić je najveći hrišćanski praznik, kod kuće naravno da vodimo računa o svim običajima.
Šta za tebe znači Božić, da li si položajnik u svom domu?
- Porodica je moja najveća podrška. Mama, tata, kao i brat i sestra. Zajedno ćemo provesti praznike u Smederevu, kako to običaji nalažu – rekao je na kraju razgovora za Sputnjik Zvezdin vojnik Kosta Nedeljković.
Jovan Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2024
SPORT
„Zvezdin Bekam“ za Sputnjik: „Ništa nije došlo preko noći – imao sam cilj“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala