- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković otkrio šta želi da ostavi iza sebe

© AP Photo / Trevor CollensNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2024
Pratite nas
Novak Đoković je u Australiji, priprema se za naredne izazove koji se ogledaju u Australijan openu, a dok čeka na nastupe u Melburnu odgovarao je na zanimljiva pitanja. Između ostalog je otkrio šta bi voleo da ostavi iza sebe i po čemu da ga pamte i pritom se dotakao prava tenisera.
Svidelo se Noletu šta je dobio kao pitanje.
„To je dobro pitanje. Voleo bih da moje nasleđe bude, pre svega da budem zapamćen kao neko ko je upotrebio svoju platformu, status i uticaj vrhunskog igrača, da pomogne da se poboljšaju tenis i životi kolega tenisera. To mi zaista daje energiju da nastavim, to mi je jedna od velikih želja. Naravno, voleo bih i da budem zapamćen kao neko ko je posvetio ceo život tenisu, igrao sa srcem i sa petljom, i ko je ostavio sve što ima na terenu. Nadam se i da sam inspirisao mnoge mlade ljude da se uhvate reketa. I još nekoliko drugih stvari“, podvukao je Novak.
Dotakao se i sezone koja je iza nas.
Nesumnjivo je bila izvrsna. Teško je mogla da bude bolja.
Jedna od najboljih sezona u mojoj karijeri. Da smo osvojili Dejvis kup, verovatno bih rekao i najbolja. Sada je druga, odmah iza 2015. ili 2011. godine, i tada sam osvojio tri slema i mnogo turnira. Ciljevi su uvek veoma visoki, ali očekivati da sa 36 godina mogu sve to da postignem… Ne znam da li sam očekivao da osvojim tri slema i da igram još jedno finale, ali sigurno se uvek spremam za tako nešto kada pravim raspored na početku sezone. Bila je neverovatna godina. Počeo sam dobro u Australiji, kao i većinu sezona. Kada se tu osvoji trofej, to daje dodatni vetar u jedra, odmah se osećaš bolje u vezi sa celom godinom“, rekao je Đoković.
Deluje da je spreman da ponovi uspehe iz prethodne godine.
Samo da ga zdravlje posluži.
Jovan Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2024
SPORT
„Zvezdin Bekam“ za Sputnjik: „Ništa nije došlo preko noći – imao sam cilj“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala