- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin se za Badnje veče sastao sa porodicama poginulih ruskih vojnika

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Uđi u bazu fotografijaNovogodnee obraщenie prezidenta RF V. Putina
Novogodnee obraщenie prezidenta RF V. Putina - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2024
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin se na Badnje veče sastao sa porodicama poginulih vojnika u zoni Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Putin je tom prilikom izjavio da taj susret treba da bude signal činovnicima svih nivoa o potrebi da se podrže porodice ruskih vojnika.
„Mnogi naši muškarci, naši heroji, ratnici, danas sa oružjem u rukama brane interese naše zemlje. Prvo bih želeo da im mi zajedno čestititamo ovaj praznik. A drugo, želeo bi da ovaj susret pošalje jasan signal svim mojim kolegama širom cele ove ogromne teritorije Ruske Federacije na svim nivoima da budu uz vas ma gde bili“, rekao je Putin.
Dodao je i da je život komplikovan i nepredvidiv, zbog čega se često i javlja potreba za podrškom sa strane.
Inače, ruski lider se sa porodicama poginulih vojnika sastao u svojoj rezidenciji u Novo-Ogarevo, a pre susreta, njima je bio organizovan program tokom kojeg su posetili izložbe i predstave koje su organizovane u susret Božiću.
„Kada su stigli u rezidenciju, prvo im je bila organizovana ekskurzija po konjušnici tokom koje su ispričali sve o konjima koji tu žive. Nakon toga, predsednik je imao veoma opširnu besedu sa udovicama i decom poginulih heroja Rusije, nakon čega ih je pozvao na zajedničku večeru“, naveo je Peskov.
Nakon toga Putin i porodice poginulih ruskih vojnika prisustvovali su Božićnoj liturgiji u hramu Spasa Nerukotvornog Lika na teritoriji rezidencije.
Ruski patrijarh Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2024
RUSIJA
Božićna liturgija u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala