Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković čestitao Božić srpskom narodu na KiM i upozorio da su Srbi i dalje izloženi nasilju i teroru

© AP Photo / Darko VojinovicSrpska zastava pored ostataka srednjevekovnog grada i Crkva Svetog Đorđa u Severnoj Mitrovici
Srpska zastava pored ostataka srednjevekovnog grada i Crkva Svetog Đorđa u Severnoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2024
Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je Božić srpskom narodu i sveštenstvu na Kosovu i Metohiji, podsetivši da se svete i univerzalne vrednosti kao što su ljubav, mir i razumevanje u pokrajini svakodnevno gaze.

„Pucanj u Stefana i Miloša Stojanovića iz Gotovuše, dok su na današnji dan prošle godine nosili Badnjak, bio je pucanj bezumnika u mir, dečiju nevinost i čistotu i označio je jednu od najtežih godina za srpski narod na Kosovu i Metohiji“, rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, srpski narod je bio izložen fizičkom nasilju i teroru, neosnovanim hapšenjima i lažnim optužbama, uskraćivana su mu sva politička i osnovna ljudska prava, otimana dedovina, prisvajane i skrnavljene crkve.
„Za sve ove strahote prema srpskom narodu ostali smo uskraćeni za kažnjavanje odgovornih, dok smo takođe svedoci da je politička i društvena atmosfera u Prištini, iz koje ovi strašni događaji proističu, i dalje prisutna, kao i da su, nažalost, šovinizam i mržnja prema Srbima ideološke konstante“, ukazao je on.
On je dodao da bez obzira na iskušenja na Kosovu i Metohiji, nikada plamen mržnje i nasilja, neće pobediti plamen vere, istrajnosti i nade u bolje sutra.
Kojim će putem Srbija krenuti posle izbora pogledajte u emisiji „Svet a Sputnjikom“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala