Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Priština usvojila odluku o uklanjanju nalepnica za automobile sa srpskim tablicama

Centar Prištine - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2024
Pratite nas
Vlada privremenih prištinskih institucija usvojila je danas odluku o uklanjanju režima papirnih nalepnica za automobile sa srpskim registarskim tablicama.
Kako se navodi u saopštenju iz Prištine, uklanjanje režima papirnih nalepnica je "čin dobrosusedstva i dolazi nakon potpunog priznavanja registarskih tablica Kosova od strane Srbije", prenosi Kosovo onlajn.
Odluka je doneta na 181. sednici u Prištini koja je održana elektronski, a odluka stupa na snagu po objavljivanju u Službenom glasniku.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je 25. decembra da je Vlada Srbije donela odluku kojom je omogućila slobodu kretanja za sva vozila sa Kosova i Metohije, što je bila njena obaveza iz sporazuma o slobodi kretanja iz 2011. godine.
Petković je tada, u izjavi novinarima, istakao da je deo odluke i disklejmer kojim se jasno ističe da to ne znači priznavanje Kosova, niti se može tumačiti kao pristanak Beograda na odstupanje od prava garantovanih Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, kao i da će se odluka primenjivati od 1. januara.
Pogledajte i:
Automobili sa RKS tablicama - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2023
SRBIJA
Neće biti prijatno videti RKS tablice u Srbiji ali to nije priznanje Kosova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala