- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vratio se Rafael Nadal – spektakl kao u najboljim danima i pobeda za novi početak

© AP Photo / Tertius PickardRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2024
Pratite nas
Posle skoro godinu dana odsustva zbog povrede Rafael Nadal vratio se na teren i u prvom kolu turnira u Brizbejnu savladao je Dominika Tima rezultatom 7:5, 6:1.
Da je pre nekoliko godina neko rekao da će Rafael Nadal kao 672. teniser i Dominik Tim kao kvalifikant igrati u prvom kolu turnira 250 serije jedan protiv drugog, malo ko bi verovao.
Međutim, okolnosti su namestile da dva teniska majstora odmere snage.
Iako je povratak najavljivao bojažljivo i isticao kako nije spreman sto odsto, Nadal se vratio kao da nikada nije ni pravio pauzu.
Kretnja, udarci, sve je bilo na mestu i delovalo je spektakularno. Da sve bude dodatno začinjeno u prvom setu maestralan tenis igrao je i Tim pa tako sve do 12. gema nije mogla da se vidi brejk lopta.
Počeo je tada Austrijanac da greši, a iskusni Rafa znao je to da iskoristi i prelomi set.
U drugom setu potpuno je potonuo Tim, a Nadal je igrao odlično. Diktirao je tempo, igrao snažno, baš kao u najboljim danima.
Kao brzi voz stigao je do 3:0, a potom je napravio i drugi brejk. Lako kao da je sam na terenu, Rafa je potvrdio brejk i plasirao se u drugo kolo.
Poslednji meč pre duela u Brizbejnu Nadal je igrao na Australijan openu prošle godine kada je poražen od Mekenzija Mekdonalda. Ispostavilo se da proslavljeni Španac ima povredu kuka, kasnije je morao i na operaciju pa je tao pauza potrajala ukupno 349 dana.
„Hvala puno na podršci, bilo je vrlo emotivno. Bitan dan za moju karijeru, jedna od najtežih godina u mojoj karijeri je iza mene. Veliki povratak! Igrao sam na dobrom nivou i moram da budem ponosan“, rekao je Nadal posle pobede.
Imao je pohvale i za protivnika.
„Bilo je neverovatno, Dominik je imao teške momente, drago mi je da ga ponovo vidim i želim mu sve najbolje“, poručio je Rafael Nadal.
Hamad Međedović i Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2024
SPORT
Hamad hoće Novaka za trenera – a Olga puna samopouzdanja: Spremni smo za Australiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala