- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hamad hoće Novaka za trenera – a Olga puna samopouzdanja: Spremni smo za Australiju

© AP Photo / Trevor CollensHamad Međedović i Olga Danilović
Hamad Međedović i Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2024
Pratite nas
Hamad Međedović i Olga Danilović doneli su Srbiju pobedu protiv Češke u miks dublu protiv Mirjam Kolodejeve i Petra Nouze, a u tome im je pomogao i Novak Đoković koji je davao instrukcije. Saveti srpskog asa urodili su plodom, pa je tako Hamad konstatovao da bi prvi reket sveta mogao da mu bude trener.
Posle velikog preokreta Hamada Međedovića i Olge Danilović (4:6, 7:6, 10:8) Srbija se plasirala u četvrtfinale Junajted kupa, ali velike zasluge idu i Novaku koji je prethodno savladao Lehečku za izjednačenje.
Kada je odradio oporavak posle meča Novak je seo na klupu i počeo da daje instrukcije koje su Hamada usmerile ka tome da pusti ruku, igra snažnije po dijagonali.
„Razgovarao sam sa Novakom, čuo sam njegove savete sa klupe. Bilo bi ga lepo imati za trenera stalno! Olga je dala sve od sebe, pobedili smo, želim svima u timu da se zahvalim. Naročito divnoj publici, vidimo se i sutra“, rekao je Hamad.
Upitan je Međedović da li zna sa kim Srbija igra u četvrtfinalu, a on je bio spreman.
"Ozi, ozi, ozi. Čujete ko će imati veću podršku", aludirao je na srpske navijače za koje veruje da će nadjačati Australijance u Pertu.
Olga je istakla da nije mogla da savlada Marketu Vondrušovu, kao i da nisu dobro odigrali Hamad i ona prvi set u dublu, ali je zahvalna publici koja je bila tu i dala im vetar u leđa.
„Nisam imala sreće u singlu, ali Novak je tu sa nama, doneo je taj poen. Hamad i ja nismo odigrali dobro prvi set, ali smo se vratili i pobedili. Hvala što ste došli i podržali nas. Srećna sam zbog pobede", izjavila je Danilovićeva.
Srpska teniserka puna je samopouzdanja za četvrtfinale.
„Imamo neverovatnu podršku ovde, čast je igrati pred ovakvom publikom. Spremni smo za Australiju“, zaključila je Danilovićeva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala