- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nejpir „nevidljiv“ u Zvezdi – u Milanu „eksplozija“

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićŠabaz Nejpir
Šabaz Nejpir - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2024
Pratite nas
Dva lica Šabaza Nejpira koji je u ekspresno kratkom roku prešao put od „nevidljivog“ u Zvezdi, do najboljeg igrača Olimpije iz Milana. Amerikanac je nervirao zvezdaše očajnim rolama, da bi po povratku u Italiju u dva meča isto toliko puta bio najbolji na parketu.
Olimpija je pala pred Brešom u 14. kolu italijanskog šampionata rezultatom 64:72, ali je Šabaz Nejpir koji je do ludila dovodio pristalice Zvezde očajnim izdanjima, bio najefikasniji pojedinac sa 18 poena, uz dve asistencije i četiri skoka.
Ništa tu ne bi bilo čudno i drugačije da Šabaz Nejpir nije i u drugoj utakmici bio na visini zadatka. Prethodno je protiv Armanija, što je bio prvi meč nakon njegovog odlaska iz Beograda, ubacio 16 poena, što se u crveno-belom dresu nije moglo zamisliti.
Italijan na klupi „manekena“ iskusni Etore Mesina, pohvalio je Šabaza Nejpira s kojim je u prošlosti imao razmirice i nesuglasice u javnosti, da se odrekao novca kako bi se vratio u Milano.
„Šabaz je napravio veliki finansijski korak da bi se vratio ovde i zato mu se zahvaljujemo svi u klubu. Kao što smo zahvalni i Crvenoj zvezdi. On je veoma srećan što je ponovo ovde i dao nam je ritam“, izjavio je Mesina na konferenciji po dolasku, ujedno i povratku Amerikanca u „grad mode“.
Podsetimo, Šabaz Nejpir je letos stigao u Zvezdu kao najzvučnije pojačanje i od Amerikanca se očekivalo da bude lider pa parketu, ali su crveno-beli umesto toga dobili „nevidljivog“ i indisponiranog košarkaša koji nije uspeo da se sastavi i u ekspresno kratkom roku je usledio rastanak na obostrano zadovoljstvo.
Usledila je eksplozija u Milanu, a šta je razlog ostaće misterija, jer to zna samo Šabaz Nejpir.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2024
SPORT
Bogdana izdao šut – Vasi minutaža „na poklon“ za Novu godinu
Ognjen Dobrić - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2023
SPORT
Pobeda u senci povrede „Kninske Kobre“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala