- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Žalgiris prelomio – Trinkijeri je nova nada

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaKošarkaški trener Andrea Trinkijeri
Košarkaški trener Andrea Trinkijeri - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2023
Pratite nas
Andrea Trinkijeri, italijanski košarkaški stručnjak, postao je novi trener Žalgirisa nakon što je litvanski klub prekinuo saradnju sa Kazisom Maksvitisom.
Posle šest vezanih poraza u Evroligi Kazis Maksvitis morao je da se rastane sa Žalgirisom sa kojim ne beleži željene rezultate. U istom danu kada je klub zahvalio Maksvitisu, poželeo je toplu dobrodošlicu Andrei Trinkijeriju.
„Odluka nije bila laka, donele su je obe strane. Iako smo pre nekoliko nedelja izašli u javnost i rekli da trener ima poverenje, u poslednje vreme igre i rezultati nisu zadovoljavali ni stručni štab, ni rukovodstvo, ni navijače. Maksvitis se prethodne sezone pridružio u jako teškom trenutku i pomogao nam je da se vratimo tamo gde želimo da budemo. Zahvalni smo mu na tome. Nadam se da će dolaskom novog trenera u Žalgirio Arenu stabilizovati situaciju “, poručio je Paulijus Jankunas, direktor kluba.
Nije se dugo čekalo ime novog trenera jer je odmah objavljeno da će Trinkijeri preuzeti Žalgiris. Bilo je prethodno govora da bi Italijan mogao da sedne na klupu Fenerbahčea, ali umesto njega mesto trenera zauzeo je Šarunas Jasikevičijus.
Italijanski stručnjak u bogatoj karijeri vodio je između ostalog Uniks, Brose Bambergu, Partizan i potom Bajern.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2023
SPORT
Usamljenom Jokiću nije pomogao dabl-dabl: Vasa dobio šansu – Bogdan ponovo poražen
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala