- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Usamljenom Jokiću nije pomogao dabl-dabl: Vasa dobio šansu – Bogdan ponovo poražen

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2023
Pratite nas
Posle šest vezanih pobeda Denver Nagetsi poraženi su od Oklahome rezultatom 119:93, a Nikola Jokić, srpski košarkaš u ovom meču ostvario je novi dabl-dabl učinak. Minute na toj utakmici dobio je i Vasilije Micić. Na parketu je u noći između petka i subote bio i Bogdan Bogdanović koji je sa Atlantom poražen od Sakramenta 117:110.
Imao je Nikola Jokić mnogo boljih partija od početka sezone, ali čak i kada srpski as ne ubaci broj poena na koji je navikao on je najbolji u svom timu.
Ponovo je Jokić ostvario dabl-dabl učinak sa 19 poena, deset skokova i sedam asistencija, a na parketu je bio 32 minuta. Imao je odličan procenat šuta, osam od devet za dva poena i jedan od jedan za tri.
Srpski as bio je najefikasniji u svom timu koji je imao loše veče. U prvoj deonici na momenat su Nagetsi preuzeli vođstvo, ali to nije dugo trajalo jer je Oklahoma napravila seriju i vratila se.
Denver je imao šansu da preokrene i na startu treće deonice kada je Jokić smanjio razliku na samo dva poena, ali usledila je serija od osam poena na drugoj strani pa su tako košarkaši Oklahome došli do dvocifrene prednosti.
Krajem iste deonice vođstvo se popelo na plus 20 i bilo je jasno da je Denver daleko od preokreta.
Za poraz Nagetsa najviše je zaslušaj Šaj Glidžijus Aleksander koji je ubacio neverovatnih 40 poena, a imao je i podršku Holmrgena sa 24 poena,
Jokić je sa svojih 19 bio najbolji u Denveru, a posle njega najviše je postigao Votson koji je upisao 14 poena.
Konačno je minute dobio Vasilije Micić koji je do nedavno za ceo decembar imao samo 23 minuta na parketu. Protiv Denvera je imao 14 i upisao je dva poena, skok i dve asistencije.
U noći između petka i subote na parketu je bio i Bogdan Bogdanović koji je u igri proveo 27 minuta i za to vreme postigao 12 poena, četiri skoka i pet asistencija. Atlanta je izgubila od Sakramenta koji je predvodio raspoloženi Deron Foks sa 31 poenom, šest skokova i osam asistencija.
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2023
SPORT
Jović: Želim da igram! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala