- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sankcije se vraćaju Zapadu kao bumerang: Kremlj upozorava na još pogubnije posledice

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2023
Pratite nas
Bumerang efekat od zapadnih sankcija protiv Rusije je očigledan, tako da su mnogi stranci počeli da se preispituju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Kada su Evropljani i Amerikanci svojevremeno počeli da uvode sankcije protiv nas, sankcije bez presedana, oni apsolutno nisu razmišljali o efektu bumeranga. Ali on je sada očigledan, a oni ne samo sada da razmišljaju o tome, nego su mnogi počeli da se pitaju da li su ispravno postupili. Takvi potezi, imam u vidu toliku krađu naše imovine, imaće još pogubnije posledice“, rekao je Peskov.

On je istakao da je Rusija unapred analizirala mogući odgovor na konfiskovanje njene imovine na Zapadu, te da ima spisak imovine koja može biti zaplenjena strancima.
„Shvatajući da je druga strana potpuno nepredvidljiva i da je sklona kršenju međunarodnog prava i drugih zakona, uključujući njihove nacionalne, shvatajući da su skloni samodestrukciji – mislim na uništenje savremenog ekonomskog sistema, potkovanje poverenja u osnovne postulate svetskog ekonomskog sistema, princip neprikosnovenosti svojine i tako dalje, mi smo unapred analizirali moguće uzvratne korake i uradićemo sve tako da to najviše odgovara našim interesima. Stoga takve akcije prete veoma ozbiljnim posledicama“, upozorio je Peskov.
Takođe je napomenuo da „pravna teorija“ SAD koja bi navodno omogućila da se zapleni ruska imovina vredna 300 milijardi dolara, ne može biti legitimna i samo će zadati udarac međunarodnoj ekonomiji.
Ranije je list „Fajnenšel tajms“ saopštio da Nemačka, Francuska, Italija i EU dovode u pitanje planove SAD da konfiskuju zamrznutu imovinu Rusije u vrednosti od 300 milijardi dolara, te smatraju da je neophodno prvo pažljivo proceniti zakonitost takve mere.
Pogledajte još:
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2023
SVET
Vašington zapretio bankama koje krše antiruske sankcije: Ili Rusija ili SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala