- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Vašington zapretio bankama koje krše antiruske sankcije: Ili Rusija ili SAD

© AP Photo / Evan VucciBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države prete da će isključiti iz svog finansijskog sistema bankarske organizacije iz celog sveta u slučaju da prekrše antiruske sankcije, izjavio je visoko rangirani predstavnik američke administracije.

„Praktično svakoj banci u svetu dat je izbor da li će nastaviti da prodaje robu ruskom vojno-odbrambenom kompleksu ili će biti povezana sa finansijskim sistemom SAD, uzimajući u obzir da je naša ekonomija mnogo veća i naša valuta jedina koja se koristi u celom svetu“, rekao je on novinarima.

Predstavnik Bele kuće takođe je dodao da Vašington namerava da iskoristi novu izvršnu naredbu američkog predsednika Džozefa Bajdena za jačanje kontrole finansijskog sektora u okviru antiruskih sankcija u saradnji i koordinaciji sa drugim jurisdikcijama i finansijskim organizacijama.
„U osnovi, ljudi neće želeti da preuzmu taj rizik. Sprovedite neophodnu procenu ili ugrozite mogućnost pristupa našem sistemu“, zaključio je on.
Prethodno je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov komentarisao saopštenja iz Vašingtona da Sjedinjene Američke Države polaze od toga da je neophodno sprovesti obnovu Ukrajine na račun zamrznute ruske imovine.
Peskov izjavio da će potencijalna nelegitimna zaplena zamrznute ruske imovine na Zapadu imati ozbiljne posledice.
Kako je Rusija zapanjila Zapad pogledajte u emisiji „Prorok“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala