- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Nemački general: Zapadna taktika u Ukrajini ne funkcioniše

© AP Photo / Kateryna KlochkoUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2023
Pratite nas
Ruska vojska je uspela da pojača svoje položaje toliko da ukrajinsku ofanzivu ne mogu da ubrzaju čak ni minske blokade koje je Kijevu isporučio Zapad, a taktika koju je izučila ukrajinska vojska je nemoćna, izjavio je nemački general-major Kristijan Frojding, koji je na čelu Specijalnog štaba za pitanja Ukrajine pri Ministarstvu odbrane Nemačke.
„Na pojedinim deonicama minska polja zauzimaju u daljinu i širinu po nekoliko kilometara. Ako motorizovani vod naiđe na takvo polje, mi ih učimo: dim, povlačenje, zaobilaženje, ponovni pokušaj. Ako je blokada dugačka do deset kilometara takav taktički pristup je nemoguć“, rekao je Frojding u intervjuu za „Zidojče cajtung“.
Prema njegovim rečima, ukrajinski vojnici idu na izuzetno dobro utvrđene položaje.
Oni su, kako je rekao, već probali da koriste protivminske blokade koje su im isporučene sa Zapada, ali su momentalno bili zaustavljeni uzvratnom vatrom. Sada su Ukrajinci prinuđeni da uklanjaju mine ručno, tokom noći, a to oduzima veoma mnogo vremena, naglasio je general-major i dodao da takva taktika dovodi i do velikih gubitaka u ukrajinskim snagama.
„To znači da princip 'zadržavanja položaja iza minskih prepreka' funkcioniše ako su te pozicije utvrđene, široke, duboke i dobro pripremljene“, naveo je Frojding.
On je, takođe, naglasio da ruski vojno-industrijski kompleks uspeo da poveća proizvodnju bez obzira na veoma žestoke sankcije, a da u Nemačkoj to niko nije očekivao.
Ukrajinski tenk - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2023
RUSIJA
Rusija: Nemačka sve manje veruje u pobedu Kijeva – Zapad nema nikakvo „super oružje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala