- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Kulturni pasoš bebama i njihovim mama i tatama

© Foto : Sputnjiku ustupio Etnografski muzejPodela kulturnih pasoša
Podela kulturnih pasoša - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2023
Pratite nas
U susret srećnijoj 2024. godini, Etnografski muzej je pokrenuo kampanju „Kulturni pasoš - rođeni sa kulturom“koja novorođenim bebama i njihovim mamama, tatama, bakama i dekama omogućava neograničen broj besplatnih poseta izložbama i svim programima Etnografskog muzeja svakog dana do detetovog prvog rođendana.
„Kulturni pasoš predstavlja najlepšu dobrodošlicu na svet našim bebama i simboličku vezu između kulture i porodice, a Etnografski muzej želi da pruži podršku svakom detetu da od prvih koraka prepozna da je deo muzeja i da je muzej mesto porodičnih tradicija gde se stare vrednosti neguju i nove stvaraju“, ističu u ovoj ustanovi.
Uz saradnju kolektiva Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara, koja je i strateški partner u ovoj kampanji, direktor Etnografskog muzeja Marko Krstić je sa svojim saradnicima uručio 200 kulturnih pasoša i poklona mamama naših najmlađih sugrađana.
Ova kampanja će se nastaviti tokom cele sledeće godine, a već od danas prvih 100 roditelja koji su dobili prinove mogu doći u Etnografski muzej i preuzeti svoj kulturni pasoš na biletarnici muzeja.
„Kulturni pasoš - rođeni sa kulturom“ razvijen je u skladu sa najsavremenijim praksama u oblasti kulture uz podršku Fondacije „Fitzcarraldo ETS“ i Asocijacije „Abbonamento Musei“ koja izdaje „Passaporto Culturale“ u saradnji sa 42 muzeja u gradu Torino i Pokrajini Pijemont.
Etnografski muzej obeležio 122 godine postojanja - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2023
KULTURA
Etnografski muzej obeležio 122 godine postojanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala