- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruske „hrizanteme“ i „korneti“ probijaju nemačke „leoparde“

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Uđi u bazu fotografijaProtivtenkovski raketni sistem "kornet" ruskih izviđačkih jedinica u zoni specijalne vojne operacije
Protivtenkovski raketni sistem kornet ruskih izviđačkih jedinica u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2023
Pratite nas
Ruski protivtenkovski raketni sistemi „hrizantema“ i „kornet“ probijaju nemačke tenkove „leopard“ iz bilo koje daljine, izjavio je generalni direktor državne korporacije „Rosteh“ Sergej Čemezov.
„To je još jedan mit. Oni veoma dobro gore. Naš ‘kornet’ ili ‘hrizantema’ probijaju te ‘leoparde’ sa bilo koje strane“, rekao je on odgovarajući na pitanje da li je istina da su zapadni tenkovi bolje zaštićeni.
Obratio je pažnju da su na zapadne tenkove, koji se nalaze u sastavu Oružanih snaga Ukrajine, počeli da postavljaju dinamičke zaštite sovjetske proizvodnje kako bi povećali njihove šanse na bojnom polju.
Kako je naglasio ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, ukrajinska vojska je tokom kontraofanzive izgubila 37 „leoparda“.
Kako je Rusija zapanjila Zapad pogledajte u emisiji „Prorok“:
Ukrajinski vojnici pucaju iz haubice cezar - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Zapadni mediji: Kijev ne može da ostvari prodor na bojnom polju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala