- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Orkestarska NBA liga Beogradske filharmonije: Istaknuti muzičari u novom svetlu

© Foto : Sputnjiku ustupila Beogradska filharmonija/Nebojša BabićAleksandar Radulović će zajedno sa svojim kolegom Ivanom Marjanovićem svirati na veoma proširenom instrumentarijumu punom neobičnih „aksesoara"
Aleksandar Radulović će zajedno sa svojim kolegom Ivanom Marjanovićem svirati na veoma proširenom instrumentarijumu punom neobičnih „aksesoara - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2023
Pratite nas
Beogradska filharmonija priprema za 29. i 30. decembar novogodišnje koncerte na kojima će predstaviti svoju „orkestarsku NBA ligu“ – istaknute muzičare na drugačiji način.
„All stars“ Beogradske filharmonije čine istaknuti muzičari koji će se pokazati u sasvim novom svetlu uz mnogostranost svojih talenata koje publika nema priliku da vidi prilikom redovnih nastupa, „petkom na Kolarcu”.
Tako će klarinetista Ognjen Popović, pored sviračkog pokazati kompozitorski talenat, a perkusionista Aleksandar Radulović će zajedno sa svojim kolegom Ivanom Marjanovićem svirati na veoma proširenom instrumentarijumu punom neobičnih „aksesoara”.
© Foto : Sputnjiku ustupila Beogradska filharmonija/Nebojša BabićOgnjen Popović
Ognjen Popović - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2023
Ognjen Popović
Tu su još i violinistkinja Slađana Arsić, hornista Nikola Ćirić i poseban gost – filharmoničar u penziji, klarinetista Ante Grgin koji je svoj prvi nastup sa Filharmonijom imao pre skoro šezdeset godina.
Novogodišnji koncert ne bi bio potpun bez bisa – a bis, naravno, Filharmonija ne otkriva!
Dok su koncerti Bečke filharmonije voljeni zbog toga što su uvek isti, velika popularnost novogodišnjih nastupa Beogradske filharmonije je upravo zbog njihove različitosti.
Tako je orkestar navikao svoje fanove na uvek drugačija izdanja, od cirkus atrakcija, preko Diskoteke 54, do njujorških džez klubova.
Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije na Kolarcu su najtraženiji nastupi orkestra za koje se publika sprema mesecima unapred, a finale 2023. godine biće u znaku stogodišnjice orkestra i pod palicom Danijela Rajskina.
Ulaznice su odavno rasprodate, ali će karte za stajanje biti u prodaji sat vremena uoči oba koncerta.
Beogradska filharmonija u Sijanu - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2023
KULTURA
Filharmonijski „Put muzike“ od 7.469 kilometara po Kini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala