- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Insajder sa Nadalovog treninga: Biće opasan i pobeđivaće

© AP Photo / Dita AlangkaraRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2023
Pratite nas
Pripremajući se za povratak na teren Rafael Nadal trenirao je između ostalog i sa Rišarom Gaskeom, francuskim teniserom, koji je otkrio da se „Bik sa Majorke“ oseća sjajno i da nema sumnje da će pobeđivati kada se bude vratio što će biti pred Australijan open.
Rafael Nadal sve napornije trenira pred početak nove sezone, a iako je Karlos Moja, njegov trener, rekao kako se plaši Rafinog povratka na teren posle godinu dana, Rišar Gaske koji je trenirao sa proslavljenim Špancem otkrio je da za to nema razloga.
Nije prvi put da Nadal i njegov tim ne žele da stvore sliku da je on odlično. Istina je da trenira naporno i da to svi znaju, ali Moja je naglašavao kako je sada njemu potrebna forma i vreme, dok je Gaske ispričao drugu priču.
„Rafa više ne oseća bol.To mi je ispričao.Biće opasan i pobeđivaće, nema ni najmanje sumnje“, poručio je francuski teniser.
Potvrdio je Gaske da se Nadal trudi da na terenu provodi što više vremena i da je impresivno koliko dugo može da izdrži visok intezitet.
„Objasnio mi je da mu je trebalo vremena da sve prevaziđe, da se bolje oseća, ali sada je sve dobro. Treninzi mu traju po tri časa. To je ono što je njemu sada potrebno, da što više provodi vremena na terenu“, istakao je Gaske.
Francuzu je iznenadno stigao poziv da dođe da trenira sa „kraljem šljake“.
„Mene je telefonom pozvao Gustavo Markačo, trener iz njegove akademije. Rekao mi je da Rafa traži sparing partnere za decembar i pitao me da li želim. Pristao sam, nisam bio u njegovoj akademiji desetak godina. Tada je imao samo jedan teren pod krovom i to mi se nije dopalo. Sada je fenomenalna, sa mnogo terena, mnogo igrača. Ima sve što je potrebno, puno igrališta, hotel. Trenirao sam i sa Štrufom i Munarom“, ispričao je francuski teniser.
Nadal i Gaske imaju 37 godina i obojica razmišljaju o tome da im naredna sezona bude poslednja godina u karijeri.
Boris Beker - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2023
SPORT
Sukob zbog modernog tenisa – Novak umešan „ni kriv ni dužan“
Magnus Karlsen  - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2023
SPORT
Jedan od najboljih šahista ikada tvrdi: Đoković je najveći u istoriji!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala