Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Imamo čvrste dokaze da je haos pripreman, pitaćemo OEBS da li su znali

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2023
Pratite nas
"Ovo je bilo pripremano, imamo čvrste dokaze, država će reagovati, uveren sam da će tužilaštvo reagovati u skladu sa Ustavom zbog pokušaja nasilnog upada u Skupštinu grada Beograda, izjavio je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
"Nasilni akt je bio pripreman, naše službe bezbednosti su to predvidele, obaveštavali smo javnost. Pitaćemo ljude iz OEBS-a da li su znali, pitaćemo mnoge strance zašto su se smejali", rekao je Vučić.
Vučić je izjavio da je ukupno povređeno 30 policajaca od kojih dvojica teže. On je najavio da će policija goniti svakoga ko je u nasilju učestvovao i precizirao da je do sada uhapšeno 35 nasilnika.
"Gađali su policiju kockama kojima bukvalno možete da ubijete čoveka. O staklu koje je padalo na njih da ne govorim" Nadam se da će povređeni policajci biti dobro. Jednog od njih sam pozvao. Sutra će se policija obratiti, pokazati sve dokaze, šta su sve uništili i gonićemo svakoga ko je u tome učestvovao i političare koji su u tome učestvovali. Neki su bili pametni da se sklone, neki nisu", kazao je on.
"Svi će odgovarati", rekao je Vučić.
On je ponovio da građani ne treba da brinu, da će biti sačuvana država i izborna volja. "Sačuvaćemo Srbiju od upliva stranih službi", naglasio je predsednik Srbije.
Demonstranti okupljeni oko koalicije SPN-a pokušali su večeras da nasilno upadnu u Skupštinu grada Beograda. Razbijena su stakla na vratima, a zgrada Skupštine je gađana kamenicama.
Kordon policijske brigade i Žandarmerije zatvorio je u međuvremenu prostor ispred Skupštine grada Beograda i potisnuo odatle okupljene demonstrante.
Kordon policije ispred Skupštine grada Beograda potiskuje demonstrante tokom protesta koalicije Srbija protiv nasilja  - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2023
SRBIJA
Snage policije obezbedile gradske i državne institucije - demonstranti se povukli
Demonstranti gađaju kamenicama Skupštinu grada - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2023
SRBIJA
Demonstranti pokušali nasilni upad u Skupštinu grada /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala