Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Snage policije obezbedile gradske i državne institucije - demonstranti se povukli

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆKordon policije ispred Skupštine grada Beograda potiskuje demonstrante tokom protesta koalicije "Srbija protiv nasilja"
Kordon policije ispred Skupštine grada Beograda potiskuje demonstrante tokom protesta koalicije Srbija protiv nasilja  - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2023
Pratite nas
Kordon policijske brigade i Žandarmerije zatvorio je večeras prostor ispred Skupštine grada Beograda i potisnuo odatle okupljene demonstrante koji su nasilno pokušali da uđu u zgradu.
Pripadnici Žandarmerije sa opremom za razbijanje demonstracija napravili su krug oko zgrade Skupštine grada i RIK-a, u Ulici kralja Milana i potisnula okupljene ka Slaviji. Demonstranti su se povukli ka sporednim ulicama i ka Slaviji. Poliicja je prethodno bacila suzavac iz zgrade Skupštine grada na demonstrante koji su večeras nasilno pokušali da uđu unutra.
Demonstranti su polomili vrata i nekoliko prozora na zgradi Skupštine Beograda i bacali su staklene flaše, kamenje i motke u pravcu vrata.

MUP pozvao učesnike skupa da se uzdrže od nasilnih pokušaja ulazaka u institucije

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je sve učesnike večerašnjeg protesta u Beogradu, kao i organizatore tog skupa ispred liste „Srbija protiv nasilja“ da poštuju zakone Republike Srbije, ne narušavaju javni red i mir i da se uzdrže od nasilnih pokušaja ulaska u zgradu Skupštine grada Beograda kao i ostale štićene objekte.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i sačuvaće javni red i mir i bezbednost svih građana kao i njihove i imovine Republike Srbije, navodi se u saopštenju MUP.
''Napominjemo da je nasilni upad u štićeni objekat podleže krivičnoj odgovornosti i svako ko pokuša da nasilno upadne u institucije biće procesuirani u skladu sa zakonom. Podsećamo da su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova 16. decembra, na sastanku sa predstavnicima liste 'Srbija protiv nasilja' upozorili da imaju saznanja da su planirani organizovani skupovi kao i nasilni upadi u institucije, a predstavnici liste 'Srbija protiv nasilja' garantovali su da do takvih incidenata neće doći'', dodaju iz MUP-a.
Demonstranti gađaju kamenicama Skupštinu grada - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2023
SRBIJA
Demonstranti pokušali nasilni upad u Skupštinu grada /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala