- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li je na pomolu repriza scenarija „Teodosić“?

© AFP 2023 / KIRILL KUDRYAVTSEVVasilije Micić i Miloš Teodosić
Vasilije Micić i Miloš Teodosić - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2023
Pratite nas
Vasilije Micić, srpski košarkaš, dominirao je Evroligom prethodnih sezona i odlučio se na odlazak u NBA ligu, a čak i španski mediji su primetili da sjajni plejmejker nema dovoljno prostora u timu Oklahome.
Micić je posle nekoliko godina razmatranja odlučio prošlog leta da ode u NBA ligu, zbog toga je propustio i Mundobasket i posvetio se pripremama za nove izazove.
Upao je Micić u ekipu Oklahome koja godinama unazad prikuplja talentovane igrače s namerom da u sezonama koje dolaze ostvare nešto veliko.
Micićev slučaj neodoljivo podseća na momenat u kom je Miloš Teodosić, takođe tada dominantan u Evropi, otišao u NBA.
Jedna ličnost ih povezuje, radi se o Šaju Gildžus-Aleksanderu, momku koji je u Los Anđeles Klipersima dobio prednost u odnosu na Teodosića, a sada je u Oklahomi stekao status jednog od petorice najboljih igrača NBA lige i nesumnjivo je prvi izbor na poziciji plejmejkera, što Micića baca u zapećak.
Teodosić je brzo napustio NBA ligu, a Micić je zasad bliži tom scenariju nego opciji da u Oklahomi ili nekoj drugoj ekipi dobije pravu šansu, što u dosadašnjem delu sezone nije bio slučaj.
Španska „Marka“ konstatuje da je Micić u poslednjih mesec dana proveo na terenu svega 23 minuta?!
Razlog tome je velika konkurencija na spoljnim pozicijama, što je bilo i očekivano, ali ne i da Oklahoma beleži toliko dobre rezultate i da se sada nalazi na drugom mestu Zapadne konferencije, čak ispred branioca šampionske titule Denver Nagetsa.
„Marka“ navodi da u ekipi veruju u Micića, iako ne izgleda tako.
„Micić donosi nešto drugačije timu i u napadu i u odbrani“, rekao je trener Mark Dejnjo, ali se njegove reči ne prenose na teren.
Pošto će sasvim izvesno Oklahoma ući u plej-of NBA lige, pred trenerom je još mnogo prilika da opravda svoje reči i konačno pruži pravu šansu jednom od najboljih plejmejkera Evrope.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala