- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB: Zapad vodio totalni informacioni rat protiv istrage o Safronovu

© FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnik Federalne službe bezbednosti Rusije
Pripadnik Federalne službe bezbednosti Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2023
Pratite nas
Zapad je vodio totalni informacioni rat protiv istrage o slučaju veleizdaje bivšeg savetnika šefa „Roskosmosa“ Ivana Safronova, koji je u Rusiji osuđen na 22 godine zbog veleizdaje, saopštio je predstavnik Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Čaban.
„Bio je organizovan totalni informacioni rat protiv istrage. Pozivali su se na brojne javne ličnosti, koji ne samo da ne razumeju suštinu optužbi, već ni materiju krivičnog procesa koji je pokrenut protiv Safronova. Oni nisu bili u stanju da uvide sve dokaze i optuživali su državu da je sve što se radi nezakonito. Često su i lično ruskom predsedniku postavljali pitanja o toj temi“, rekao je on.
Međutim, kako je naglasio, jedino što je uopšte i moglo da bude protivteža tom pritisku je bila upravo kvalitetna istraga koja je pokazala sve detalje krivičnog dela.
„U pitanju su ekspertize, ispistivanja, a sve odluke koje su donete su odmerene, legitimne i u skladu sa zakonodavnim procesom kako nijedna institucija više ne bi imala dodatna pitanja o tom slučaju, ni Moskovski sud, ni Vrhovni sud, ni Tužilaštvo“, dodao je on.
Prethodno je Čaban izjavio da je FSB potvrdio da je Safronov prenosio nemačkim i češkim obaveštajnim službama tajne informacije o kopnenoj operaciji ruske vojske u Siriji, kao i o ruskim satelitima, a tu informaciju je potom koristio NATO.
Savetniku direktora „Roskosmosa“ određen pritvor od dva meseca - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2023
RUSIJA
FSB potvrdio: NATO koristio tajne informacije koje je Safronov prenosio nemačkim i češkim špijunima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala