- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Kustendorf od 23. do 27. januara na Mećavniku

© Sputnik / Aleksandar MilačićZavejani Drvengrad za vreme 12. "Kustendorfa"
Zavejani Drvengrad za vreme 12. Kustendorfa  - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2023
Pratite nas
Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf“, sedamnaesti po redu, biće održan od 23. do 27. januara na Mećavniku.
„Kustendorf“, čiji je osnivač nagrađivani reditelj Emir Kusturica, jedan je od retkih festivala u svetu na kome je na svakom koraku vidljiva razmena energije mladih i iskusnih umetnika.
Svake zime „Kustendorf“ ugosti u jedinstvenom ambijentu Drvengrada proslavljene autore, glumce i muzičare, te brojne mlade filmske autore i studente filmskih škola iz celog sveta, koji imaju priliku da se sretnu sa priznatim stvaraocima i od njih uče na masterklasovima.
Prethodnih godina na Mećavniku su boravili i svoja dela predstavili Paolo Sorentino, Met Dilon, Lav Dijaz, Nikita Mihalkov, Džoni Dep, Žak Odiar, Džim Džarmuš, Odri Totu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov, Andrej Končalovski, Mateo Garone, Ruben Estlund i mnogi drugi.
Zbog izuzetne atmosfere, festival se, prema mišljenju jednog od najčitanijih filmskih portala u Americi, „Muvimejkera“, tri puta našao među najboljim svetskim festivalima koje biraju renomirani filmski radnici: scenaristi, reditelji, producenti, kritičari.

Program 17. „Kustendorfa“ biće uskoro objavljen.
Aleksandra Lazarovski, Amin Berada, Hila Elena Rojzenman, Hamidreza Gasemi - Sputnik Srbija, 1920, 28.01.2023
KULTURA
Studenti iskreni: Za razliku od ludnice u Kanu ovo je intimni festival velike umetnosti
Emir Kusturica - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2023
Podkast
Kusturica: Ne znate vi šta to znači igrati za svoju naciju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala