- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Grk otkrio ključ Zvezdine pobede: „Mnogo čudnih stvari“

© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos
Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2023
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su šestu evroligašku pobedu ove sezone i to kao gostiju Makabiju u Pioniru jer izraelski tim zbog situacije u svojoj zemlji mečeve igra u Beogradu.Kako je istakao Janis Sferopulos zbog praznih tribina atmosfera je bila čudna, ali je srećan i ponosan na svoje igrače zbog pobede.
Tražila je Crvena zvezda već neko vreme ritam u Evroligi i uspela je da ga pronađe protiv izuzetne ekipe Makabija. Imao je Janis Sferopulos na šta da bude ponosan kada je reč o crveno-belima jer su pokazali sjajnu energiju.
„Hoću da čestitam mojim igračima na pobedi jer smo videli da su jako želeli pobedu. Borili su se za svaku loptu u napadu i odbrani, imali smo mnogo igrača spremnih da se bore i koji su bili prisutni na oba dela terena. Zato smo pobedili protiv jako dobrog tima. Makabi je jako talentovan i atletski jak tim, nije lako pobediti protiv njih i danas smo videli jako dobru odbrambenu fazu tima i ofanzivno jako dobar meč od svih igrača. Zato smo pobedili“, istakao je grčki stručnjak.
Mnogo toga je u ovoj utakmici bilo čudno za Sferopulosa.

„Moramo da nastavimo da se borimo. Za mene je lično ovaj meč specijalan jer sam prvi put igrao protiv Makabija i želim im sve najbolje. Mnogo čudnih stvari, protiv Makabija, bez publike, utakmica u gostima u Beogradu, ali smo na kraju videli da smo se koncentricali da odradimo sve po planu“, rekao je Sferopulos.

Jedno od pitanja odnosilo se i na odlazak Šabaza Nejpira iz Zvezde, stekao se utisak da je tim odmah po njegovom odlasku odigrao bolju utakmicu.
„Okej, ako osećate da je tako. Ja ne znam šta je razlog, možda to, a možda jer smo jako želeli pobedu. Sigurno je da su svi igrači jako želeli da pobede i igrali su zajedno. Slažem se da su igrali zajedno i da smo se jako mnogo borili za ovu pobedu“, završio je Sferopulos.
Miloš Teodosić - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2023
SPORT
Teodosićeva magija za pobedu Zvezde – Partizan ubedljivo poražen u Madridu
Šabaz Nejpir - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2023
SPORT
Kraj sage – „Srećan sam što sam se vratio“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala