- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Mlazna struja sa Islanda donosi u Srbiju kišu sa vulkanskim česticama

© Sputnik / Lola ĐorđevićPrljava kiša u Beogradu
Prljava kiša u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2023
Pratite nas
Meteorolog Ivan Ristić izjavio je da će dim koji je prouzrokovan erupcijom vulkana na Islandu stići i do Srbije. Kako je istakao, naše područje biće u posebnom problemu, jer ćemo pri dnu imati smog, a u vazduhu čestice vulkanskog dima.
Vulkan koji je eruptirao na Islandu može napraviti pravi haos na nebu iznad Evrope. Zbog otrovnih čestica i dima koji se javlja zbog erupcije može doći do obustavljanja i blokade avio-saobraćaja. U zavisnosti od jačine eksplozije zavisi i gustina dima.
Prema rečima pojedinih stručnjaka, dim koji je krenuo sa Islanda, nošen severozapadnim vetrom kreće se ka Poljskoj i Nemačkoj, nakon čega će nastaviti put Rusije.
Ipak, meteorolog Ivan Ristić napominje da će oblaci i kiša, koji su najavljeni za petak na prostoru Balkana, nositi sa sobom vulkanske čestice.
„U petak, 22. decembra mlazna struja povezaće Balkan i Island, oblaci će sadržati pored kiše i snega i vulkanske čestice, ali na to smo već navikli jer smo imali puno naleta peska iz Sahare”, najavio je meteorolog Ivan Ristić na društvenim mrežama.
Pogledajte i:
Vremenska prognoza - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2023
DRUŠTVO
Vreme danas: Temperatura do 11 stepeni, uveče naoblačenje s kišom i snegom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala