- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Vreme danas: Temperatura do 11 stepeni, uveče naoblačenje s kišom i snegom

© Sputnik / Sputnjik SrbijaVremenska prognoza
Vremenska prognoza - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2023
Pratite nas
Vremenska prognoza za četvrtak, 21. decembar 2023.

Vreme u Srbiji

U Srbiji u prvom delu dana umereno do potpuno oblačno, na jugu i jugozapadu zemlje sa slabom kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom.
Pre podne u Vojvodini, a tokom dana i u ostalim krajevima, doći će do kratkotrajnog razvedravanja. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije jak, zapadni i severozapadni, po podne u slabljenju i skretanju na južni i jugoistočni.
Najniža temperatura od -3 do 5 stepeni, a najviša od 4 do 11 stepeni. Uveče i tokom noći sa severa stiže novo naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom, a jugozapadni vetar će biti u pojačanju.

Vreme u Beogradu

U Beogradu ujutro i delom prepodneva umereno do potpuno oblačno, ali suvo. U toku dana doći će do kratkotrajnog razvedravanja.
Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni, po podne u skretanju na južni i jugoistočni. Najniža temperatura oko 3 stepena, najviša oko 10 stepeni.
Uveče stiže novo naoblačenje, a u drugom delu noći povremeno kiša uz skretanje vetra na jugozapadni.

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak i subotu će biti pretežno oblačno i vetrovito, najpre uz umeren i jak zapadni i jugozapadni vetar, koji će u subotu biti u skretanju na jak severozapadni, u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama sa udarima olujne jačine.
U nižim predelima će pretežno padati kiša, a na planinama sneg, koji se samo u noćnim i jutarnjim satima očekuje ponegde i u nižim i brdskim predelima (uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije uz lokalno manji snežni pokrivač). U nedelju ujutro prestanak padavina, pa će zatim do kraja perioda ponovo biti toplije i suvo uz umerenu oblačnost i povremene sunčane periode.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala