- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski novinar: Zapad ne brine sudbina Ukrajinaca, samo žele da oslabe Rusiju

© Depositphotos.com / VileviSofija, prestonica Bugarske
Sofija, prestonica Bugarske - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države i njene bezumne izvršioce iz EU nije brinula sudbina Ukrajinaca, već su samo bili zainteresovani za slabljenje Rusije. Međutim, neuspeh ukrajinske kontraofanzive pokazao je i neuspeh evroatlantske politike, izjavio je bugarski novinar Petr Volgin.

„Najvažnije je prošle godine bilo to što se dešavalo na frontu u Ukrajini. To je važno ne zbog toga što se dešava u Evropi. Međutim, ono što se dešava u celini govori o neuspehu evroatlantske politike, koja je uglavnom bila usmerena na slabljenje Rusije i na ukidanje Rusije. Duboko sam uveren da su i SAD i njihovi potpuno bezumni izvršioci iz EU, poslednja stvar koja ih je brinula, na šta nisu pljuvali. To je sudbina običnog ukrajinskog naroda. Jedino što ih je brinulo je kako maksimalno da oslabe Rusiju i nadali su se da mogu to da učine“, izjavio je Volgin.

Godina koja je na izmaku bi trebalo da bude obeležena uspešnom ukrajinskom kontraofanzivom, ali Ukrajini nije pomogla velika pomoć Zapada.
„Nakon ukrajinske kontraofanzive 2022. godine, koja je imala neke uspehe, Zapad je odjednom poverovao da će Ukrajinci sledećeg meseca vratiti Krim, a zašto da ne? Za dva-tri meseca će doći do Moskve. Međutim, ove godine, koja bi trebalo da bude obeležena pobedničkom ukrajinskom kontraofanzivom, ispostavilo se da se ništa od toga nije dogodilo. To se ne dešava, uprkos ogromnoj finansijskoj, materijalnoj, vojnoj i najrazličitijoj vrsti pomoći Ukrajini, koju joj pruža evroatlantski svet“, rekao je on.
Prema njegovim rečima, SAD su računale na to da će vratiti dominaciju koju su imali krajem 20. i početkom 21. veka, mada je jasno da to nije moguće.
„U suštini, ta politika, koja bi trebalo da obeleži povratak američke hegemonije na globalnom nivou, nije uspela. Vidimo da se američka hegemonija neće vratiti. Naravno, Amerika će ostati jedna od najvećih sila, to nije sporno, ali ona hegemonija koja je bila karakteristična za početak veka i kraj prošlog veka više se neće nastavi“, zaključio je bugarski novinar.
Oklopno vozilo za deminiranje UR-77 Meteorit - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Bugarski novinar: Neprijatelji Rusije treba da se pomire sa njenim suverenitetom – Ukrajina gubi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala