- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Pitanje formiranja palestinske države rešavati što pre

© Sputnik / Natalья SeliverstovaMIP u Moskvi
MIP u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2023
Pratite nas
Sukob na Bliskom istoku je do maksimuma ogoleo problem formiranja palestinske države i zbog toga to pitanje treba rešavati momentalno, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
"Danas smo bili jedinstveni u tome da to pitanje moramo što hitnije rešiti, jer u suprotnom eskalacija nasilja će se nastaviti", rekao je Lavrov na pres konferenciji posle Foruma rusko-arapske saradnje.
On je dodao da Moskva računa da će Savet bezbednosti UN u najskorije vreme biti u stanju da reaguje na humanitarnu situaciju u Pojasu Gaze.
Lavrov je takođe ocenio da Rusija ne isključuje da Sjedinjene Američke Države mogu da pokušaju da odlože današnje glasanje u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija o rezoluciji koja poziva na prekid vatre u Pojasu Gaze, pod izgovorom pregovora o jednonedeljnoj pauzi u borbenim dejstvima radi oslobađanja talaca.
"Veoma se nadamo da će SB UN biti svestan svoje odgovornosti za to, da će podići glas, koristeći svoju nadležnost i ovlašćenja u cilju prekida krvoprolića i prelaska na uspostavljanje režima prekida vatre i rešavanja humanitarnih pitanja", naglasio je ministar.
Prema rečima Lavrova, pravda će pobediti kako u Ukrajini tako i na Bliskom istoku.
Pogledajte i:
Lavrov na Forumu rusko-arapske saradnje - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2023
RUSIJA
Lavrov: Spoljne sile žele da iskoriste eskalaciju palestinsko-izraelskog sukoba za svoje interese
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala