- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Joveljić solidan na Evropskom prvenstvu u Zagrebu

© AFP 2023 / PATRICK T. FALLONDejan Joveljić
Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2023
Pratite nas
Dejan Joveljić, bivši napadač Crvene zvezde, koji se osim sa loptom u nogama, odlično snalazi sa šahovskim figurama u ruci, učestvovao je u Zagrebu na Evropskom prvenstvu. On je ostvario solidan učinak osvojivši šest bodova u trinaest odigranih partija.
Napadač Los Anđeles Galaksija otkrio je da mu je san da jednog dana odmeri snage sa velemajstorom Magnusom Karlsenom.
„Još nisam imao tu priliku. Nadam se da ćemo se upoznati i da ćemo odigrati partiju, iako to ne bi imalo nikakvog smisla (smeh). Ali, sigurno je da se ne bih osramotio. Inače, spletom okolnosti Karlsen je bio u Los Anđelesu, ja sam trenirao sa Galaksijem, a dva prijatelja su uspela da se slikaju sa njim. Bio sam malo ljubomoran“, rekao je za hrvatske medije Joveljić.
Iako i dalje nema zvanje šahovskog majstora, odigrao je devet standarnih, a potrebno mu je barem 27, kako bi dobio titulu majstorskog kandidata, Joveljić je spreman da se usavršava i da napreduje u svakom smislu.
Na pitanje domaćina iz Hrvatske kako komentariše izjavu slavnog šahiste Hansa Nimana, koji je rekao da su šahisti ludaci, ali da to vešto kriju, Joveljić je odgovorio:
„Nisam imao priliku da doivim to. Svi šahisti koje poznajem su sjajni, vrhunski momci. Valjda ni ja nisam ludak... Genijalac? Nikada nisam merio IQ, ali se slažem da je prava retkost da se fudbaler bavi šahom i da slaže Rubikove kocke. Šah me je zaintrigirao tokom korone i karantina, ranije sam imao mononukleozu i proveo sam šest meseci u krevetu. Imao sam puno vreme i tako sam počeo da igram šah i da slažem Rubikovu kocku. Lični rekord mi je 38 sekundi, ali brzo dosadi. Ljudima je to kao 'vau', a ustvari se sve vodi na nekoliko šablona“, rekao je povremeni srpski reprezentativac za hrvatske medije,
Kosta Nedeljković - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2023
SPORT
Zvezda misli na budućnost – Kosta za punoletstvo dobio najlepši poklon
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala