- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Matić o „školovanju na Harvardu“ – Lazetić iskustvo u Evropi uporedio trkom fiće i ferarija

© Tanjug / Tom WellerŽarko Lazetić
Žarko Lazetić - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2023
Pratite nas
Trener Čukaričkog Igor Matić ispratio je sa tribina poslednji meč grupne faze LK i poraz od Genka, da bi na konferenciji, rekao da je iskustvo igranja u Evropi za njegov tim bilo nalik školovanju na Harvardu. Njegov kolega na klupi TSC-a Žarko Lazetić je izjavio posle poraza od Olimpijakosa (5:2), da je igranje u Ligi Evrope bila trka fiće sa ferarijima.
Igor Matić nije bio previše razočaran zbog novog poraza „brđana“, ovoga puta u Belgiji od Genka, koji je imao igrača manje, ali je uspeo da postigne dva gola i da sačuva sopstvenu mrežu.
„Belgijanci su bili brži i bolji od nas, hitriji u odlukama i zasluženo su pobedili. Pružili smo maksimum protiv fenomenalne ekipe u grupi, ogkrećemo se narednim mečevima u prvenstvu Srbije. Za nas je ovo velika škola, grupa na nivou Lige Evrope, možda čak i Lige šampiona. Vicešampion Belgije, šampion Mađarske i finalista Lige konferencije. To su baš teški rivali. Fudbalski Harvard ostao je iza nas. Svaka odluka, pogrešno postavljena, zakasneli potez, očitavaju se na terenu, donose problem. Nema popusta, fenomenalna tranzicija i brzina protivnika, zahtevaju konkretne odluke sa naše strane“, istakao je Matić, čiji je Čukarički tokom osam evropskih mečeva na evropskoj sceni zabeležio isto toliko poraza.
Posle pada Čukaričkog u Belgiji, u Grčkoj je pao TSC iz Bačke Topole. Nije ni Žarko Lazetić bio previše uzdrman zbog toga. On je na slikovit način opisao trku koju je sa Olimpijakosom, Vest Hemom i Frajburgom vodio klub iz Bačke Topole.
„Prvo da čestitam ekipi Olimpijakosa na pobedi i prolasku dalje. I da im poželim sve najbolje u nastavku takmičenja u Evropi. Čestitam mojim igračima, veliko bravo. Rekao sam im u svlačionici da sam ponosan na nji kako su igrali. Verujte da je ovo bila borba fiće sa ferarijima. I mislim da je za nas najveći dobitak to što smo uspeli svaku utakmicu da budemo dosledni sebi, da igramo fudbal koji treniramo i da na taj način dođemo do rezultata. Olimpijakos je pokazao svoj kvalitet u prvom poluvremenu mislim da su napravili četiri šanse, postigli su tri gola. To je kvalitet koji ima Podens i ostali igrači koji ne greše i kažnjavaju vas. Sigurno da smo to mogli bolje, ali tako je. U drugom poluvremenu smo parirali koliko smo mogli, postigli smo dva gola. Sigurno da je ovo nama veliko iskustvo. Nažalost, nismo uspeli, ali smo se do kraja borili za prolaz u Ligu konferencija. Takođe, kapa dole mojim igračima, rekao sam im da mogu da budu ponosni na sebe, i na to kako smo mi predstavljali fudbal u Ligi Evrope, koja je za nas svemirski brod. Sigurno da ćemo se vratiti bolji i da ćemo sledeće sezone biti još bolji, u kojem god evropskom tamičenju budemo igrali, ukoliko se kroz prvenstvo za to izborimo“, rekao je trener TSC-a Žarko Lazetić.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2023
SPORT
Čukarički i TSC kompletirali potop srpskog fudbala u Evropi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala