- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Rusija počinje proizvodnju novih kamiona „Nekst“/video/

© Sputnik / Irina GeršinaKamion
Kamion - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2023
Pratite nas
Fabrika automobila „Automobilsko motorno društvo“ (AMD) u ruskom gradu Kaluga, koji se nalazi jugzapadno od Moskve, počela je proizvodnju kamiona velike tonaže brenda „Nekst“. Plan je da se tokom 2024. godine proizvede 2.000 kamiona, saopštila je pres služba fabrike.
„Automobilsko motorno društvo“ pripada grupi „Industrijske investicije“ koja je ranije bila deo fabrike „Volvo traks RF“. Grupa navodi da se na dan pokretanja proizvodnje nalazi 18 automobila, a plan je da se do kraja godine proizvede ukupno 50 vozila.
Generalni direktor grupe Andrej Aleksandrov je naveo da je fabrika u potpunosti spremna za proizvodnju. Saopštio je i da kompanija vodi pregovore sa inostranim partnerima.
„Fabrika je spremna da radi punim kapacitetom. Kao što smo i planirali, 2023. godina je bila najvažnija za pokretanje proizvodnje“, navodi pres služba grupe reči gubernatora Kaluge Vladislav Šapša.
Kako je izjavio izvršni direktor AMD Roman Petrajev kompanija sada zapošljava sve saradnike koji su radili ranije u „Volvou“, trenutno je zaposleno 300 ljudi.
Grupa „Industrijske investicije“ je krajem novembra kupila akcije kompanije „Volvo“ u Rusiji. U kompaniji su izjavili da se orijentišu na proizvodnju kamiona. Plan je da se proizvode transportna sredstva u saradnji sa ruskim i kineskim kompanijama i da se formiraju novi brendovi ruskih kamiona.
Kamion „Kompas 9“, „Kamaz“  - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2023
MULTIMEDIJA
„KamAz“ predstavio nov kamion K5: Ima sve ruske komponente /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala