- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

„KamAz“ predstavio nov kamion K5: Ima sve ruske komponente /video/

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaKamion „Kompas 9“, „Kamaz“
Kamion „Kompas 9“, „Kamaz“  - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2023
Pratite nas
Kompanija „KamAz“ je na sajmu „Komtrans“ u Moskvi predstavila nov kamion K5 koji je u potpunosti napravljen od ruskih komponenata, piše „Gazeta.Ru“.
S obzirom na to da je tehnološki partner kompanija „Dajmler“ otišla sa ruskog tržišta nakon uvođenja sankcija, „KamAz“ je morao da zameni isporučioce komponenata. Vozilo je dobilo nov menjač, osovinu kineske kompanije „Hande“, kočnice „Sorl“ i novi sistem za gorivo.
Paralelno su eksperti radili i na zvučnoj izolaciji kamiona, a poboljšano je i njegovo kretanje koje ne utiče na udobnost vozača i tereta koji se prevozi. Interval između dva servisa je 120 hiljada kilometara. Kabina kamiona je prozvedena od ruskih metala i prozvedena je u Rusiji, kao i sedišta koja su ranije kupovana u Nemačkoj.
Na sajmu „Komtrans“ su predstavljeni kamioni K5 u dve modifikacije. KamAz-6595 teretnjak sa pogonom 6x4 ima karoseriju čija je zapremina tovarnog prostora 20 kubnih metara i nešto veći KamAz-65951 sa zapreminom tovarnog prostora 25 kubnih metara.
Oba kamiona imaju ojačan ram i mogu da ponesu teret težine 16 tona.
Kamion Kamaz - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
RUSIJA
Kamioni „KamAz“ bez vozača prvi put krenuli na put ka Moskvi /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala