- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bizarna teorija zavere – koga je to Đoković „namagarčio“

© AP Photo / Mark BakerNovak Đoković i Nik Kirjos
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2023
Pratite nas
Jedno od najvećih teniskih rivalstava van terena imali su Novak Đoković i Nik Kirjos, a čak i pošto su „zakopali ratne sekire“ i došli na korak od prijateljskog odnosa, australijski mediji pronalaze osnove za „teoriju zavere“ i „skrivene igre“ srpskog tenisera.
Kirjos u godinama za nama nije propuštao priliku da „pecne“ Đokovića, otvoreno je navijao za njegove protivnike i postavio se ispred gomile Novakovih mrzitelja, kao njihovo najveće oličenje.
Ali, situacija u kojoj je Đoković tretiran kao kriminalac u Australiji navela je Kirjosa na reviziju stavova, stao je u odbranu svog kolege i žestoko se zamerio domaćoj javnosti.
Kruna njihovog odnosa dogodila se u prošlogodišnjem finalu Vimbldona, Đoković i Kirjos su komunicirali uoči meča za titulu, a sve što se potom događalo je značilo kraj sukoba i put ka prijateljstvu.
Ipak, nagrađivani australijski novinar Vil Svonton, u svemu vidi teoriju zavere.
„Đoković je Kirjosa napravio budalom uoči finala Vimbldona. Do tog susreta Kirjos je bio dominantan u međusobnim duelima, a van terena ga je nazivao pogrdnim rečima“, naveo je Svonton.
On je u tekstu potanko pobrojao sve uvrede koje je Kirjos upućivao Đokoviću, a potom je izneo svoju teoriju o Novakovom javljanju rivalu uoči finala Vimbldona.
„U normalnim okolnostima Đoković ne bi nikada pisao svom protivniku pre finala. Uoči finala Vimbldona je to uradio. Obećao je piće ili večeru sa Kirjosom i to da plati onaj ko pobedi. Kirjos više nije imao ljutnju za Đokovića, svog novog prijatelja, ali se večera nije dogodila. Ako je Kirjos čekao poziv – i dalje ga čeka. Da li je namagarčen? Možda je Đoković to namerno uradio, možda jeste bio iskren u pozivu na mir, ali sada kada je Kirjos van igre čini se da više ne zanima Đokovića. Nije mu se javio ni kada je Nik rekao da neće igrati na Australijan openu. Ni reč od njegovog, navodnog, brata“, naveo je Svonton u svoj širini mašte.
Na sve je jednom rečenicom reagovao nekadašnji prvi čovek Australijan opena Pol Meknami.
„Vile, da li si dobro? Sigurno je da možeš da stvoriš dobar narativ, ali ovde nema teorije zavere“, naveo je Meknami.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2023
SPORT
Novakova emotivna poruka za kraj godine: Jeza zbog dočeka i sezona koju ću zauvek pamtiti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala