- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čime su Balkanci očarali Ameriku?

© AP Photo / Mark J. TerrillNikola Jokić i Majkl Meloun
Nikola Jokić i Majkl Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2023
Pratite nas
Ekipa Denvera savladala je Atlantu uprkos fenomenalnoj partiji Bogdana Bogdanovića koji je bacio u senku Nikolu Jokića. Dvojica srpskih košarkaša bili su glavna tema u Americi, a jasno je to i Majklu Melounu, treneru Nagetsa, koji je istakao da je zahvalan što ima igrača u timu sa ovih prostora.
U NBA ligi evropski košarkaši sve češće su i u sve većoj meri dobrodošli, a pogotovo ako su sa Balkana, ako pitate Majkla Melouna.
Posle fantastičnih 40 poena Bogdana Bogdanovića i 25 Nikole Jokića, Meloun je analizirao igrače sa ovih prostora.
Meloun je dobio pitanje da li zna da je Srbija bila šest puta šampion sveta i da se veliki deo igre zasniva na dodavanju.
Takvo nešto pokazao je i Bogdanović u duleu sa Nagetsima, koji je uz fenomenalno šutersko veče pokazao i umeće da asistira, kao i svi košarkaši sa Balkana.
„Ti momci počinju da igraju veoma mladi i nije samo da igraju kao mladi već ih i uče košarkom kada su mladi. Msilim da postoji razlika u SAD . Klinici igraju dobro, ali da li su naučeni kako se igra? Najbolji treneri na svetu, kao što je Pit Njuel uči zašto se igra košarka. Uči momke zašto rade to što rade i ima toliko primera momaka sa Balkana, koji imaju visok koeficijent inteligencije.“, istakao je Meloun.
Imao je trener Denvera mnogo sreće jer ne samo da je dobio košarkaša sa Balkana već je to najbolji košarkaš na svetu.
„Od malih nogu su dobro trenirali i znaju kako se igra košarka. Oni znaju kako da, ne samo da pomognu sebi, već što je važnije, pomognu svojim saigračima. Zaista sam zahvalan što imamo jednog asa sa Balkana u našem timu, koji je po našem mišljenju najbolji igrač na svetu“, zaključio je Meloun.
Nikola Milutinov - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2023
SPORT
„Kakav lav – strašan lav“
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2023
SPORT
Bogdan: Protiv Jokića izvlačim najbolje iz sebe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala