- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski Univerzitet „Sinergija“ i srpski Univerzitet „Singidunum“ pokreću program dvostruke diplome

© SputnikSporazum o saradnji srpskog i ruskog fakulteta
Sporazum o saradnji srpskog i ruskog fakulteta - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2023
Pratite nas
Ruski Univerzitet „Sinergija“ i srpski Univerzitet „Singidunum“ pokreću program dvostruke diplome. Školovanje po ovom programu počeće od 1. septembra 2024. godine u formi ličnog pohađanja nastave.
Studenti sa fakulteta za medije „Sinergija“ prvi će započeti ovakav tip školovanja. Prve dve godine proučavaće „Međunarodnu žurnalistiku“ u Moskvi, a treću i četvrtu godinu pohađaće u Beogradu, na bazi fakulteta za medije i komunikacije Univerziteta „Singidunum“.
„Naši planovi uključuju ne samo školovanje i obuku stručnjaka na platformama naših univerziteta, već i održavanje međunarodnih okruglih stolova i naučno-praktičnih konferencija, kao i izdavanje knjiga. Zahvaljujući programu dvostruke diplome, studenti će uporedo sa kvalitetnim obrazovanjem dobiti i iskustvo interakcije sa stranim organizacijama i steći korisne poslovne kontakte. Ali, ono što je najvažnije je da će dvostruka diploma našim studentima pružiti velike mogućnosti za stručno ostvarenje ne samo u Rusiji i Srbiji, već i u drugim zemljama“, naglasio je rektor univerziteta „Sinergija“ Artjom Vasiljev.
Predsednik „Singidunuma“ Milovan Stanišić istakao je da su studenti temelj budućnosti i da je zadatak univerziteta da im pomogne da postanu obrazovani i odgovorni članovi društva i ponos dveju zemalja.
U okviru sporazuma vodeći privatni univerziteti Rusije i Srbije sarađivaće u dve oblasti. U sferi obrazovanja, pored obuke bečelora i magistara sa dvostrukim diplomama, planirano je školovanje naučnih kadrova kroz postdiplomske i doktorske studije.
Druga oblast podrazumeva naučnu delatnost,.Partneri će razmenjivati studente i saradnike po kratkoročnim i dugoročnim programima, zajedno formulisati prijave za međunarodne grantove, ali i održavati naučne konferencije, simpozijume i seminare.
Rukovodstvo ruskog univerziteta takođe je održalo radni sastanak sa predstavnicima Univerziteta u Banja Luci. Na njemu je dogovorena realizacija programa dvostrukih diploma na smerovima „Animacija, „Informacione tehnologije, „Medicina i tako dalje. Planirano je održavanje zajedničkih letnjih i zimskih škola za studente i predavače.
Pored toga, dogovoreno je učešće „Sinergije“ na međunarodnom kongresu u aprilu 2024. godine.
„Sinergija“ će potpisati sporazum o saradnji sa još jednim srpskim univerzitetom „Metropoliten“.
Univerzitet „Sinergija“ je osnovan 1995. godine i najveći je privatni univerzitet u Rusiji, koji ima državnu licencu za obavljanje obrazovne delatnosti i sertifikat o državnoj akreditaciji.
Na univerzitetu se školuje više od 140 hiljada ljudi iz 89 zemalja.
Detaljne informacije o Univerzitetu „Sinergija“ mogu se dobiti na sajtu institucije i na društvenim mrežama VKontakte i Telegram.
Univerzitet „Singidunum“ je prvi i najveći privatni univerzitet u Srbiji, akreditovan u skladu sa novim zakonom O visokom obrazovanju. Redovno spada u deset najboljih univerziteta u Srbiji. Trenutno univerzitet pohađa oko 12 hiljada studenata.
„Singidunum“ uspešno sarađuje sa poznatim visokoškolskim institucijama SAD i Evrope, kao i vodećim predstavnicima biznis zajednice Srbije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala