- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Maduro o sudbini Zelenskog: Nepotrebna marioneta koju će Amerika baciti u đubre

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaThe president of Venezuela N. Maduro addressed the Supreme Court
The president of Venezuela N. Maduro addressed the Supreme Court - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države koriste Vladimira Zelenskog i kao nepotrebnu marionetu će ga baciti u đubre, smatra predsednik Venecuele Nikolas Maduro.
„Nije prvi put da imperijalizam postavlja marionetu, koristi je i baca u đubre. Šalili smo se da je Zelenski – Huan Gvaido. Imperijalizam ga je zgrabio i bacio u đubre u Majamiju. Sada on kao smeće živi u Majamiju, ali sa milionima u džepu“, rekao je on.
On je dodao da će biti još primera kao što je Gvaido koje će koristiti za provokacije i laži, kako bi podelili narod, zadojili ga mržnjom i doneli rat.

„Imperijalizam je kao đavo – ti mu služiš, a zatim te on ispljune. Izgleda da Zelenskog čeka isto: ako si jednom izneverio, oni će te baciti, kazniće te. To je sudbina onih koji prodaju dušu đavolu“, naglasio je Maduro.

U Venecueli su januaru 2019. godine počeli masovni protesti protiv Nikolasa Madura, nedugo nakon što je položio zakletvu. Lider opozicije Huan Gvaido proglasio se za privremenog predsednika na osnovu činjenice da je u trenutku „državnog prevrata“ bio predsednik parlamenta.
Neke evropske zemlje i Sjedinjene Američke Države priznale su Gvaida za predsednika. Maduro je Gvaida nazvao „američkom marionetom“. Rusija, Kina, Turska i druge države podržavaju legalno izabranog predsednika Madura.
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2023
SVET
Maduro naložio formiranje 24. države Venecuele
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala